8.12.2013
Mehevä piirakkapohja:
* 150 g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1/2 pkt (à 210 g) perunamuusijauhetta
* 1 dl kaurahiutaleita tai 4-viljan hiutaleita
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 dl emmental-juustoraastetta
* ½ dl kylmää vettä
Täyte:
* 300 g parsakaalia
* 1 punasipuli
* 1 sipuli
* 250 g fetajuustoa
* 240 g smetanaa
* 2 kananmunaa
* 2 tl timjamia
* ½ tl rouhittua mustapippuria
* 50 g emmental-juustoraastetta
Päälle:
* rucolaa
1. Lohko kylmä voi kuutioiksi ja yhdistä jauhoihin, joihin on sekoitettu kuivat aineet. Nypi seos ryynimäiseksi. Lisää joukkoon lopuksi juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita tai painele taikina tasaiseksi. Voitele n. 28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja taputtele tai kauli taikina pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä n. 3-5 minuuttia riippuen kukintojen koosta ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.
3. Ripota sipulin palat ja parsakaalit pohjan päälle.
4. Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
5. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
6. Ripota paistuneen piirakan päälle halutessasi villi rucolaa ennen tarjoilua.
Toimii 🙂
Niin ja uudelleen lämmitettynä maut vain paranevat.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei, suositteletko juhlia varten leipomaan päivää ennen vai vasta samana päivänä? Ja uskotko että resepti soveltuu pellilliseen?:)