Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo MariStella

Mehevä Feta-parsapiirakka

8.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

Mehevä piirakkapohja:

* 150 g voita

* 2 dl vehnäjauhoja

* 1/2 pkt (à 210 g) perunamuusijauhetta

* 1 dl kaurahiutaleita tai 4-viljan hiutaleita

* 1 tl leivinjauhetta

* 1 dl emmental-juustoraastetta

* ½ dl kylmää vettä

Täyte:

* 300 g parsakaalia

* 1 punasipuli

* 1 sipuli

* 250 g fetajuustoa

* 240 g smetanaa

* 2 kananmunaa

* 2 tl timjamia

* ½ tl rouhittua mustapippuria

* 50 g emmental-juustoraastetta

Päälle:

* rucolaa

 

1. Lohko kylmä voi kuutioiksi ja yhdistä  jauhoihin, joihin on sekoitettu kuivat aineet. Nypi seos ryynimäiseksi. Lisää joukkoon lopuksi  juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita tai painele taikina tasaiseksi. Voitele n. 28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja taputtele tai kauli taikina pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

2. Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä n. 3-5 minuuttia riippuen kukintojen koosta ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.

3. Ripota sipulin palat ja parsakaalit pohjan päälle.

4. Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.

5. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

6. Ripota paistuneen piirakan päälle halutessasi villi rucolaa ennen tarjoilua.

Toimii 🙂

Niin ja uudelleen lämmitettynä maut vain paranevat.

Kategoriat

Suolaiset piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.MariStellaMehevä Feta-parsapiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/__400x400.MariStellaMaailman paras kostea suklaakakku
1

Kommentit (1)

Peppiina Barannik
24.8.2022 10:52

Hei, suositteletko juhlia varten leipomaan päivää ennen vai vasta samana päivänä? Ja uskotko että resepti soveltuu pellilliseen?:)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa