22.9.2015
Wilhelmiina-keksit n. 30 kpl
Ainekset:
200 g voita
2 dl sokeria (tai itse olen laittanut 1 dl tavallista sokeria ja 1 dl fariinisokeria)
2 rkl siirappia
1 kpl kananmunan keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl soodaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen.
Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja sekoita nopeasti murumaiseksi taikinaksi.
Muotoile taikinasta leivinpaperoidulle pellille tankoja (halkaisijaltaan n. 2 cm). Jätä tankojen väliin reilusti (10 cm) leviämisvaraa. Taikinasta tulee 3-4 tankoa yhdelle pellille.
Paista keksitankoja 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Leikkaa tangot paloiksi lämpiminä. Voit leikata joko suoria tai hieman viistoja paloja.
Anna keksien jäähtyä kunnolla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Miia: nämä soveltuvat erinomaisesti pakastettavaksi. Joten jos hyvissä ajoin ennen juhlia haluat keksit tehdä ja pakastustilaa löytyy, niin pakastamista suosittelisin ehdottomasti! Siellä säilyvät useamman kuukauden tuoreen veroisina.😊
Toki nämä säilyvät ainakin pari viikkoa myös huoneenlämmössä tiiviissä rasiassa. Mutta itse olen sitä mieltä, että ei keksit sitten enää ihan priimaa maultaan ole. Nämäkin kun sisältävät sen verran paljon rasvaa, että helposti tulee härskiintynyt sivumaku, jos pidempään huoneenlämmössä säilöö. Jääkaappiin en keksejä laittaisi, koska saattavat helpommin pehmetä kosteuden vaikutuksesta.