10.5.2015
Olen televisiossa nähnyt amerikkalaisten käyttävän tällaista massaa isoissa kakuissa,kun pitää muotoilla jokin
isompi koriste.Tämä on kevyempää kuin jos koristeen tekisi vaikka marsipaanista. Pitkään olen pohtinut että pitäisi
ja pitäisi, mutta nyt äitienpäivän kunniaksi, tempaisin muutaman ystävän kera, ja otimme selvää, mitä on muroherkku.
Ja uskokaa tai älkää mutta minä innostuin asiasta, tätä tehdään varmasti toistekin!
Tekeminen oli helppoa melko nopeaa ja senjälkeen kädessäni oli kuin muotoiluvaha pallo, jota oli kiva lähteä työstämään.
Tarvitset:
110g voita
600g vaahtokarkkeja (isommat voi vaikka pilkkoa)
15dl riisimuroja
Tee näin:
Voit tehdä massan joko kattilassa tai mikrossa.Mikrossa tehdessä sulata aineita 30 sekunnin erissä sekoittaen välillä.
Jos teet kattilassa laita voi ensin kattilaan ja sulata se.
Lisää vaahtokarkit ja sekoita puukauhalla koko ajan niin, ettei massan alku pala pohjaan.
Kun voi-vaahtokarkkimassa on sulanut tasaiseksi, ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon murot.
Sekoita kunnes massa on tasainen. Kun massa alkaa olla paksua, voit laittaa puukauhan syrjään ja jatkaa sekoittamista käsin.
Massasta tulee nimittäin melko tanakkaa tavaraa.
Kun seos on tasainen, voit alkaa muotoilla massasta haluamiasi asioita esim: sydämiä, tähtiä, autoja oikeastaan mitä vain kakun päälle
tarvitset.
Voit aloittaa muovailun heti vaikka massa on vielä lämmintä,silloin se on helposti muotoiltavaa.Mitä viileämmäksi massa muuttuu
sitä vaikeampi sitä on muovailla.
Voit tehdä massasta vaikka tikkareitakin ja kuorruttaa sitten sulalla suklaalla, hävisivät meidän poikien suihin kovin nopeaan tahtiin.
Nämä sydämet muotoilin tarkoituksella äitienpäiväksi ja tänään ne koristivat kakkuamme.
VINKKI!
Jos päälystät muroherkkukoristeesi sokerimassalla tai marsipaanilla niin suosittelen lämmöllä päälystämään kuvion ensin
kreemillä.Itse en sitä nyt tehnyt ja siksi sydämmet näyttävät kuhmuraisilta.Kreemi tasoittaa ja häivyttää murojen kuhmuraista
pintaa.
Voit myös öljytä ruokaöljyllä kevyesti käyttämiesi astioiden pinnat, sillä massa on melko tahmaista ja öljyinen pinta estää
ehkä hieman massan takertumista työvälineisiin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä