14.2.2014
Ohjeella tulee noin 50 valmista macaronia.
Macaronit:
♥ 4 kananmunan valkuaista
♥ 75 g sokeria
♥ 265 g Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
♥ 160 g Mantelijauhoa
Täyte:
♥ 200g valkosuklaata
(Pistä kananmunat kädenlämpöiseen veteen lämpenemään, mikäli ne ovat olleet jääkaapissa.)
Siivilöi mantelijauho kulhoon. Heitä siivilästä läpimenemättömät rippeet pois. Siivilöi perään tomusokeri ja sekoita kevyesti.
Erottele valkuaiset eri kulhoon. Pidä huoli, ettei mukaan pääse yhtään keltuaista! Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes valkuaiset alkavat muistuttaa saippuavaahtoa. Lisää sokeri vähän kerralla vatkaten samalla koko ajan.
Kun vaahto on vitivalkoista ja pystyt kääntämään kulhon ylösalaisin ilman että vaahto valuu, se on valmista. Sekoita tomusokeri-mantelijauho seos valkuaisvaahdon joukkoon nuolijalla noin 3 erässä. Sekoita käännellen, kunnes seos on laavamaista ja valuu nuolijasta sitä nostettaessa.
Pistä pursotinpussi (tai pakastepussi) juomalasiin ja nostele seos pussiin. Pursota leivinpaperille sydämiksi tai ympyröiksi. Sabluuna leivinpaperin alla auttaa saamaan macaroneista samankokoisia ja -muotoisia. Koristele haluamallasi tavalla (jos koristeet eivät kestä uunia, koristele macaronit vasta paiston jälkeen!).
Anna macaronien kuivua pellillä huoneenlämmössä 1-1,5h. Mitä pidempään, sen parempi. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Älä ylipaista! Macaronit eivät saa alkaa kellertää. Sisuksen pitääkin jäädä hieman pehmeäksi. Anna macaronien jäähtyä ennen täyttöä.
Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan, tai mikrossa 30 s erissä välillä sekoittaen, kunnes se on juoksevaa. Anna hieman jäähtyä, ja nostele pursotinpussiin. Pursota pieni määrä suklaata joka toisen macaronin keskelle, ja paina toinen macaroni päälle niin, että täyte leviää tasaisesti. Nosta heti jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi ennen tarjoilua.
Jääkaapissa macaronit säilyvät useita päiviä.
Näin onnistut:
Pidä huoli, ettet alivatkaa seosta. Jos alivatkaat ja seos on liian jähmeää, se ei asetu kauniisti pursotuksen jälkeen. Macaronien halkeilu paistettaessa voi olla myös seuraus alivatkauksesta.
Pursota seos tiiviisti niin, ettei macaronin sisälle jää ilmaa. Halutessasi voi pamauttaa täyden pellin pöytään pari kertaa niin, että ilmakuplat poistuvat. Tätä en kuitenkaan suosittele, mikäli pursotat seosta johonkin muuhun kuin ympyrän muotoon.
Anna macaronien kuivua kunnolla ennen paistoa! Tätä vaihetta et halua skipata. Mikäli et anna macaronien kuivua tarpeeksi kauan, ne tulevat lohkeilemaan paistossa eikä niille kehity macaroneille ominaista ”jalkaa”. Macaroneja ei siis kannata tehdä kiireessä.
Älä paista liikaa tai liian vähän. Liian pitkään paistettaessa macaroneista tulee kuivia ja niiden ihana, vaaleanpunainen väri kärsii. Jos paistat liian vähän, niin macaronit tulevat lässähtämään keskeltä eivätkä ne välttämättä irtoa hajoamatta leivinpaperista.
Jos et ole ennen tehnyt macaroneja (tai sinulla on käytössä eri uuni kuin yleensä), tee ensin pieni koe-erä ja paista se. Hieman tehokkaammalla uunilla helposti ylipaistaa macaronit, joten niitä kannattaa seurata!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Söpöjä ovat. Herkullisen näköisiä ja suloisen värisiä. Prinsessakutsuille täysosuma. 🙂