Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Sokeripulla

Suklaakakku kirsikoilla

23.1.2020

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kirsikkakakku_600x600.jpg

Tässä kakussa käytin Citymarketista ostettuja säilykekirsikoita ( Stollenwerk kivettömät hapankirsikat 680g/350g )

 

pohja:
• 4 kannamunaa
• 190 g sokeria
• 140 g vehnäjauhoja
• 2 rkl kaakaojauhetta
• 2 tl leivinjauhetta

täyte:
• 400 g mascarponea ( huoneenlämpöinen )
• 500 ml kuohukermaa
• 200 g tummaa suklaata
• 200 g kirsikkahilloa
• 200 g pakaste- tai säilykekirsikoita (puolikkaina )

päälle:
• 150 g tummaa suklaaraastetta
• kirsikoita

Laita kirsikat siivilään valumaan.

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tai leivinpaperilla vuorattuun (irtopohja)vuokaan (Ø 24 cm). Paista kakkupohja uunin alaosassa 180 asteessa n. 20 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos tikkuun ei jää taikinaa, pohja on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa. Kumoa se sitten jäähdytysritilälle. Leikkaa kakku jäähtyneenä kolmeen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone. Sekoita ja lisää siihen sulatettu suklaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan.

Kasaa kakku leivinpaperilla- tai reunakalvolla vuorattuun rengasvuokaan Laita kakun ensimmäinen kerros vuoan pohjalle. Voitele kirsikkahillolla ja levitä tasaisesti päälle 1 osa täytteestä. Laita täytteen päälle keskimmäinen kerros ja levitä tasaisesti 2 osa täytteestä pohjalle. Lato täytteelle tasaisesti kirsikka puolikkaat. Laita päällimmäiseksi kakun pohjapala. Laita kakku jääkaappiin maustumaan n. neljäksi tunniksi tai yön yli

Siirrä kakku kakkualustalle. Levitä 3 osa täytteestä kakun päälle ja reunoille. Ripottele pinnalle suklaarastetta ja myös reunoille. Koristele kakku muutamalla kirsikalla.

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_juustune_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen piirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_Prantsuse_400x400.jpgSokeripullaRanskalainen omenakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_lusikkaletut_400x400.jpgSokeripullaMuhkeat kevätsipulipannarit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_banaani-mooni-1_400x400.jpgSokeripullaBanaani-unikonsiemenkakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_aronia-1_400x400.jpgSokeripullaMarja-aronia juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2171_kesäk-1_400x400.jpgSokeripullaJuustoinen kesäkurpitsakranssi

Kommentit (2)

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
26.1.2020 20:32

Kinuskiemo, kiitos kommentista.
Juu käytössä oli Prismasta ostettu Dronningholm Kirsikkahillo. Syksyllä laitoin aronian lehtiä pakkaseen kakun koristelua varten 🙂

Kinuskiemo
26.1.2020 16:41

Ihanan herkullinen kakku kirsikan ja suklaan ystävälle. Kirsikkaa mukana monella tavalla, hillona ja puolikkaina täytteessä ja kokonaisina koristelussa. Kaunis pitsikuvioinen lautanen sopiikin tämän hienostuneen tyylikkään kakun alustaksi. 😊

PS. Oliko sinulla käytössä jokin kaupan kirsikkahillomerkki?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa