25.9.2014
Kotitekoiset bagelit (n.17-18kpl)
1pss kuivahiivaa
3rkl sokeria
7dl 42asteista vettä
16dl jauhoja (10dl vehnäjauhoja, 2dl grahamjauhoja, 4dl sämpyläjauhoja)
4tl suolaa
– Mittaa mukiin/pieneen astiaan hiiva, 2dl vettä sekä sokeri ja anna seista 5min, ÄLÄ sekoita, vaan anna seistä!
– Laita suureen kulhoon jauhot ja suola ja sekoita ne keskenään
– 5minuutin seisomisen jälkeen sekoita hiivaseos ja kaada jauhoihin, samalla lisäten loput(5dl) vettä
– Vaivaa taikinaa 10minuuttia
– Kohota liinan alla 1h
– Litistä taikina kevyesti alas ja anna kohota vielä 10min
– Jaa taikina 17-18osaan (noin 100g paloihin) ja pyöritä palloiksi. Paina reikä keskelle ja venytä sitä isommaksi
– Kohota vielä 10minuuttia
– Kiehauta reilusti vettä kattilassa ja laske sitten lämpöä siten, että vesi kiehuu kevyesti
– Keitä bageleita 1min molemmilta puolilta ja laita öljytylle leivinpaperille
– Ripottele päälle esim.kaurahiutaleita, erilaisia siemeniä
-Paista bageleita vielä 225asteisessa uunissa noin 20minuuttia, kunnes ovat saaneet sekä pinnalta, että pohjasta hieman väriä
– Halkaise bageli ja täytä esim.tuorejuustolla, kinkulla, kanalla, kalkkunalla, juustolla, kasviksilla jne
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva saada bageleiden ohje tänne! Minä en olekaan niitä vielä leiponut, joten tästä on hyvä ottaa osviittaa. 🙂