Pohja:
200 g Dominokeksejä
50 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
500 g mansikoita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (250 g) mascarponea
1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
1 sitruunan kuoriraaste+mehu
Murskaa keksit esim. pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata margariini ja sekoita se tasaisesti keksimurujen joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä keksimurska tasaisesti vuoan pohjalle. Anna odottaa jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan.
Soseuta n. 350 g mansikoita sauvasekoittimella. Paloittele n. 100 g mansikoita veitsellä paloiksi. Jätä kokonaisia mansikoita tarvittaessa koristeiksi. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 5 minuutiksi. Pese sitruuna hyvin, raasta kuoriosa ja purista mehu.
Sekoita mascarpone ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi. Vatkaa joukkoon mansikkasose, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunankuoriraaste.
Lämmitä sitruunamehu esim. mikrossa. Purista liivatelehdet ja sulata ne sitruunamehuun. Kaada kädenlämpöinen sitruunaliivatemehu täytteen joukkoon ohuena nauhana esim. nuolijalla koko ajan hyvin sekoittaen. Sekoita lopuksi sekaan kermavaahto ja mansikkapalat nuolijalla nostellen.
Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa (mielellään yön yli).
Irrota kakku vuoasta varovasti kakkualustalle ja koristele mielesi mukaan. Koristeiksi sopivat mansikat, sulatettu suklaa, kermavaahto, metsämansikan tai sitruunamelissan lehdet jne.
Toivottavasti käytit nimenomaan liivatelehtiä, liivatejauhe ei käy. Päivitin ohjetta myös sen verran, että kun sitruunamehun lämmittää mikrossa tai hellalla ja sekottaa sinne liivatteet, niin mehuseoksen täytyy antaa jäähtyä kädenlämpöiseksi ennen juustokakkumassaan sekoittamista. Liian kylmä tai kuuma seos estää hyytymisen. Ja sitten vaan tasaisena nauhana hyvin sekoittaen.