9.3.2015
vuoka 20-22 cm
Vinkki: Korvaa sitruuna 1 kpl pienellä appelsiinilla. Vähennä tällöin ½ dl sokerista.
Pohja:
175 g digestivekeksejä
70 g sulatettua voita
Täyte:
1 iso sitruuna, hienoksi raastettu kuori ja mehu
2 isoa kananmunaa, erotettu keltuaiset ja valkuaiset
340 g (1 kpl a 200 g + 3/4 pkt) Philadelphia-tuorejuustoa
3/4 prk (a´150 g) ranskankermaa tai smetanaa
1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
Koristelu: sitruunankuorisuikaleita
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele vuuan reunat.
Hienonna keksit suljetussa minigrip-pussissa tai tehosekoittimessa ja sekoita sulatettuun voihin.
Painele seos vuuan pohjalle.
Sekoita vispilällä kaikki täyteainekset valkuaisia lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele muiden ainesten joukkoon varovasti
nuolijalla tai lusikalla käännellen.
Kaada täyte vuokaan ja paista 175 C uunissa noin 1 1/2 h, tai kunnes pinta alkaa saada kullan ruskeaa väriä.
Sulje uuni ja jätä kakku jälkilämpöön jäähtymään.
Koristele sitruunankuorisuikaleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nalamuru: Kakku on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä. 🙂