16.11.2014
Piirakkapohja:
2.5 dl jauhoja
1 tl suolaa
3/4 dl oliiviöljyä
1 dl kylmää vettä
1 dl juustoraastetta
(n. 1tl kuivattuja yrttejä)
Täyte:
1 pkt hunajamarinoituja kanasuikaleita (n. parisataa g)
½ purjosipuli
2 tomaattia
½ – 1 paprika
80g pekonia
Fetakuutioita (Kannattaa kokeilla Arlan maustettuja fetoja!)
2 dl ruokakermaa/maitoa
3 munaa
Päälle:
Juustoraastetta
Sekoita jauhot, suola, yrtit ja juustoraaste. Sekoita mukaan öljy ja lisää sitten vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja myöskin reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10 min (että saa vähän väriä pintaan).
Täyte kannattaa valmistaa pohjan ollessa uunissa.
Paista kanasuikaleet ja pekoni. Pilko purjo, tomaatit ja paprika. Lado kaikki ainekset pohjan päälle. Sekoita kerma ja munat keskenään (+ suolaa ja pippuria). Kaada seos vuokaan täytteiden sekaan. Ripottele päälle juustoraastetta oman maun mukaan (itse laitan reilusti;) )
Paista piirakkaa edelleen 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä