6.12.2013
Taikina:
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Pirkka)
1 ½ dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa (huoneen lämpöisenä)
1,5 dl kädenlämpöistä maitoa
Paistolämpötila ja -aika:
175 astetta, keskitasolla 50-60 minuuttia
Kostutus:
noin 3 dl kostuketta (maito, vaniljamaito, mehu, virvoitusjuoma)
Voitele ja korppujauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla (halkaisija 24 cm).
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita hitaalla teholla vatkaten joukkoon ensin reilusti jauhoja ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput kuivat aineet ja kädenlämpöinen maito.
Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 50-60 minuuttia.
Pohjan saadessa väriä pintaan, voit peittää vuoan foliolla loppu ajaksi, mutta anna kakkupohjan paistua ainakin yli puoli tuntia ennen luukun avaamista.
Anna seistä vuoassa n. 15 minuuttia ennen kumoamista.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei Pia Sundman, en valitettavasti osaa neuvoa kananmunien korvaamisessa, mutta Kinuskikissalta saattaisi löytyä siihen neuvoja. 🙂