2.6.2015
Mansikka-raparperihilloke:
500g mansikoita
500g raparperia
3dl sokeria
Kuori ja pilko raparperit. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Soseuta seos sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Jos käytät marjoja, joissa on kovia siemeniä seos kannattaa paseerata.
Brownie-pohja:
50g voita/margariinia
50g tummaa suklaata (70%)
1dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon suklaa. Kun suklaa on sulanut sekoita joukkoon sokeri, suola, kananmuna ja jauhot. Kaada taikina voideltuun vuokaan (16cm). Paista 175asteessa n.15min. Anna jäähtyä ja irrottele vuoasta.
Valkosuklaamousse:
130g valkosuklaata
1prk tuorejuustoa
2½dl vispikermaa
½dl sokeria
3 liivatetta + ½dl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata valkosuklaa ja lisää joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana valkosuklaamoussen joukkoon. Laita brownie pohja takaisin irtopohjavuokaan (16cm) ja kaada suurin osa valkosuklaamoussesta sen päälle. Laita vuoka pakastimeen.
Mansikka-raparperiraita:
2½dl mansikka-raparperihilloketta
3 liivatetta + ½dl hilloketta
Laita liivattteet likoamaan. Kuumenna ½dl hillokkeesta ja sulta liivatteet siihen. Sekoita liivateseos loppuun hillokkeeseen. Kun valkosuklaamousse on hyytynyt ainakin päältä (n.15min) lusikoi hilloke sen päälle. Laita vuoka takaisin jääkaappin. Kun hilloke on hyytynyt (n.15min) levitä päälle loput valkosuklaamoussesta ja laita takaisin pakastimeen.
Mansikka-raparperimousse:
2½dl vispikermaa
1prk rahkaa
1prk tuorejuustoa
2½dl mansikka-raparperihilloketta
1dl sokeria
5liivatetta+½dl hilloketta
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka, tuorejuusto, sokeri ja hilloke. Kuumenna ½dl hilloketta ja sulata joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana moussen joukkoon. Kun valkosuklaamoussekakku on hyytynyt kokonaan (n.30min) siirrä se isompaan vuokaan (22cm). Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta kakku on helpompi saada pois vuoasta. Kannattaa käyttää myös reunakalvoja tai leivinpaperisuikaleita, koska täyte tulee reunaan asti. Kaada mansikka-raparperimousse pienemmän kakun ympärille ja päälle. Anna kakun hyytyä (pakastimessa 1-2h/jääkaapissa 4-5h). Irrota kakku vuoasta ja koristele halutessasi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
kiva juttu! Tässä näyttikin mittasuhteet aika samalta kuin omassa kakussani jonka tein vähän samalla idealla viime viikolla =)