Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Jensku

Raikas Ahaa-appelsiinijuustokakku

30.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0177-001_600x600.jpg

* HUOM! Pohjassa käytettävät Fazerina-keksit saattavat sisältää pieniä määriä hasselpähkinää, mantelia ja kananmunaa. Varmasti täysin munattoman ohjeesta saa, kun korvaa pohjan Fazerinat kananmunattomilla kekseillä ja lisää joukkoon jonkin verran Fazerina-suklaata sulatettuna.

20 cm:n (tai 24 cm:n) irtopohjavuokaan (täyte tulee aivan yläreunaan saakka, joten varsinkin 20 cm:n vuoan kanssa kannattaa käyttää reunakalvoa)

IMG_0164-001

Pohja:

  • 1 pötkö (n. 180 g) Fazerina-täytekeksejä
  • 2 dl riisimuroja
  • 40 g voita

Leivinpaperoi irtopohjavuoka ja laita reunoille vuokaa hieman korkeampi reunakalvo tai muuta tukevaa muovia.

Hienonna keksit monitoimikoneella. Sulata voi ja lisää joukkoon sekä keksimurut että riisimurot. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

Täyte:

  • n. 340 g Ahaa-suklaapaloja (irtokarkkihyllystä)
  • 1 prk (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 prk (à 200 g) appelsiinirahkaa
  • 2,5 dl Flora Vispiä
  • 2 satsuman mehu (n. 3/4 dl) (voit käyttää myös tölkkimandariinien mehua)
  • 5 liivatelehteä

Puolita noin 14 Ahaa-palaa reunoille koristeeksi. Asettele puolikkaat vieriviereen aivan reunakalvoon kiinni. Palat tosin kannattaa laittaa tasainen puoli reunaa vasten eli ns. väärinpäin, sillä totesin, ettei reunasta tule oikeinpäin tehtynä yhtä tasainen ja siisti.

IMG_0149-002

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi puolet loppu suklaasta (n. 110 g) karkeaksi rouheeksi ja jätä sivuun odottamaan myöhempää käyttöä. Sulata toinen puoli jäljelle jääneestä suklaasta mikrossa välillä sekoitellen.

Vaahdota Flora Vispi kunnon vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa ja rahkaa toisessa kulhossa vatkaimella sekoittaen. Lisää Ahaa-suklaasula joukkoon vatkaimella.

Purista noin kahden satsuman mehu (tai käytä mandariinilohkot mehussa -säilyketölkin mehua), kuumenna mikrossa kiehuvaksi ja liuota lionneet liivatteet siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaimen pienimmällä teholla sekoittaen rahka-suklaa-tuorejuustoseokseen. Kaada seos vaahdotetun Flora Vispin joukkoon, lisää mukaan rouhittu suklaa ja sekoita lusikalla käännellen tasaiseksi massaksi.

IMG_0181-002

Kaada valmis täyte vuokaan samalla vahtien, että reunaa koristavat Ahaa-palat pysyvät pystyssä. Anna kakun hyytyä noin 4-5 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele haluamallasi tavalla tai niin kuin minä tein (ohjeistus alla).

Koristelu:

IMG_0151-001

  • kaakaojuomajauhetta
  • mandariinilohkoja mehussa (säilyke)
  • Fazerina-täytekeksejä
  • macaron-leivoksia
  • Ahaa-suklaapaloja
  • jogurtti-appelsiininkuoria (Punnitse & Säästä -kaupasta)

Siivilöi osittain kakun pinnalle kaakaojuomajauhetta. Asettele sen päälle esimerkiksi täytetty macaron-leivos, mandariinilohkoja, puolitettu Fazerina-keksi sekä jogurtti-appelsiininkuoria ja Ahaa-paloja paloiteltuina/kokonaisina. Voit murustaa pinnalle vielä macaronia ja keksiä.

Nautiskele pala (tai kaksi 😉 ) kakkua kahvin kanssa hyvässä seurassa! 😛

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäKevätKinuskikissa suositteleeSyksySyntymäpäivätYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_1051-003_400x400.jpgJenskuTaikataikina
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0975-002_400x400.jpgJenskuHurjan herkulliset lakutoffeet
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0898-003_400x400.jpgJenskuRoosan rahkaisa vaahtokarkki-vadelmanauha
15
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0806-001_400x400.jpgJenskuKaura-omenapaistosmuffinssit
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0591-002_400x400.jpgJenskuMummin mustikkatorttu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18148_IMG_0452-001_400x400.jpgJenskuSitruuna-macaron-jäätelö
2

Kommentit (8)

Sunlit
Kinuskileipomo Sunlit
16.6.2015 22:03

Kiva juttu, kun laitoit huomautuksen. Eipähän kellekään vahingossa satu erehdystä! 🙂 Pähkinä- ja siemenallergiasta sen verran, että pähkinäallergikko voi saada ristireaktion siemenistä. Toisaalta varsinkin siemensekoitukset sisältävät usein pähkinää ja maapähkinää tuntuu olevan jokaisessa, tai ainakin joka toisessa, tuotteessa maan päällä. Eli ei varoituksesta nyt ainakaan haittaa ole. 🙂 Allergikoille kokatessa kysyminen häneltä itseltään kannattaa. Ihmiset kun ovat niin…ihmisiä, yksilöitä! 😀

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
15.6.2015 18:21

Lisään vielä sen verran, että kävin nyt kaikki muutkin reseptini läpi noiden allergisoivien ainesten osalta. Missään muussa ei ollut ”harhaanjohtavia” mainintoja. Jotkut ohjeet tosin lisäsin gluteenittomien kategoriaan, jos esim. juustokakun pohjan keksit vaihtamalla saa taviskakusta gluteenittomaan ruokavalioon sopivan. Näin on helpompi löytää näitä helposti sovellettavia ohjeita reseptihaun kautta 🙂 Siemennäkkärin ohje löytyy tosin ”pähkinättömistä”, kun en oikein tiedä, aiheuttavatko siemenet pähkinöiden tavoin oireita allergikoille. Osaisiko joku kertoa..?

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
15.6.2015 15:16

Kiitos Sunlit palautteestasi. Huomasin tosiaan tuon ”saattaa sisältää kananmunaa” -merkinnän, mutta ajattelin, että jokainen allergikko varmasti tietää suurimmassa osassa tuotteita lukevan tuon varoituksen. Siksi ajattelin, että olisi sääli jättää merkitsemättä tämä ohje munattomiin, koska kakku on periaatteessa munaton, täytteen osalta varmasti täysin. Todella allergiset ihmiset varmana myös ymmärtävät aivan itsekin tsekata mahdolliset varoitukset ainesosaluetteloista terveytensä takia luottamatta netistä ja muualtakin löytyneisiin resepteihin. Kirjoitin ohjeen alkuun nyt huomautuksen tuosta ”saattaa sisältää” -merkinnästä paitsi kananmunan myös pähkinän ja mantelin osalta 🙂 Lisäsin reseptiin myös vinkin, miten kakusta saa täysin kananmunattoman ilman, että tarvitsee luopua kokonaan Fazerinasta!

Sunlit
Kinuskileipomo Sunlit
14.6.2015 22:00

Löysin kakun munattomista resepteistä, mutta olethan huomannut Fazerina-keksien sisältävän tuon saattaa sisältää kananmunaa -merkinnän? Tälläisiä tuotteita ei ainakaan meillä käytetä munattoman ruokavalion yhteydessä. Toki jokainen tehdessään on vastuussa, ja varmasti allergikot tarkistavat pakkausmerkinnät, mutta ehkä reseptiinkin voisi asiasta mainita. Muuten todella kaunis kakku. 🙂

jjjeen
Kinuskileipomo jjjeen
31.5.2015 10:50

Kiitos teille kolmelle ihanista kommenteista! Oli kyllä mukavaa tehdä tuota koristelua, joten kiva kuulla kommentteja siitä. Olen jo kauan halunnut kokeilla runsasta koristelua ja nyt siihen tuli hyvä tilaisuus. Kakusta tuli kyllä todella herkullinen: niin erilainen, mitä muut kehittelemäni ohjeet 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
31.5.2015 08:02

Koristelu saa ehdottomasti ylimääräiset plussapisteet,todella kaunis! Ohje kuulostaa myös herkulliselta! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
30.5.2015 21:26

Onpas herkullisen oloinen ohje. Kaunis koristelu myös.

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
30.5.2015 20:17

Näyttävän näköinen kakku , upea koristelu 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa