9.8.2014
Keksipohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita
Täyte
130 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
1 rkl sitruunanmehua
Mustikkakiille
200 g mustikoita
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
Koristelu
Valkosuklaata
Vuoraa irtopohjavuoan (24cm) pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit tehosekoittimessa ja sulata voi kattilassa. Kaada keksimurska kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Yhdistä sulatettu suklaa, sokeri ja tuorejuusto keskenään sähkövatkaimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sitruunanmehu kattilassa, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumennettuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste suklaa-tuorejuustoseokseen kokoajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto, sekoita varovaisesti ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin noin 2-3 tunniksi, jonka jälkeen voit lisätä mustikkakiilteen.
Soseuta mustikat. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, kuumenna vesi kattilassa ja liota liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita mustikat ja liivateneste huolellisesti keskenään ja kaada kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoilulautaselle. Koristele kakku rouhitulla valkosuklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Itse kokeilin 6kpl liivatetta ja pysyi kasassa. Kiillettä en tehnyt.
1dl sokeria oli kyllä itselle paljon vaikka vierast eivät moittineet
(tai eivät kehdanneet myöntää) =P