5.6.2014
5 dl nestettä (vettä tai maitoa, taikka molempia)
25 g hiivaa
12 dl jauhoja valitsemassaan suhteessa (itse käytin puolet ruisjauhoja ja puolet vehnäjauhoja)
0,5 dl öljyä
ripaus suolaa
halutessaan voi laittaa myös vähän hunajaa taikka siirappia!
Sekoita kylmä neste ja hiiva, kunnes hiiva on liuennut. Lisää loput ainekset, sekoita kunnes kimmoisaa ja laita jääkaappiin kohoamaan YÖN YLI. (Halutessasi voit myös käyttää lämmintä nestettä ja kohottaa liinan alla)
Seuraavana aamuna muotoile taikinasta rinkuloita ja kohota vielä liinan alla n. 20 min.
Kiehauta kattilassa vettä+ suolaa ja keitä bageleita siellä n. minuutti per puoli.
Halutessaan bagelit voi voidella munalla ja ripotella päälle esim. seesaminsiemeniä.
Paista uunissa 200 astetta vartin verran.
Helposti hyvää aamuksi 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Lämmin neste kelpaa! Ja myös kuivahiiva 🙂