9.1.2014
Aineet:
Pohja:
180g digestive-keksejä
75g voita
Täyte:
2 dl kermaa
1 purkki vaniljarahkaa
puolikas purkki appelsiinituorejuustoa
1 tl mansikanmakuista tomusokeria
4 liivatetta
2 rkl vettä
Kiille:
3 dl punasta mehua
3 kpl liivatelehtiä
Pohja:
Murskaa digestivet kaulimella tai tehosekoittimessa tai morttelissa. Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Esim. sydämen muotoisiin irtopohjavuokiin.
Täyte:
Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. (lisää tomusokeri)
Puristele pehmenneistä liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja liuota sitten ne kuumennettuun nesteeseen.
( 2 rkl kuumaan veteen/mehuun)
Sekoita liivateseos rahkaan ja yhdistä sitten rahka, tuorejuusto ja kermavaahto.
Kaada seos pohjan päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään n. 4 tunniksi
Kiille:
Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.
Koristele haluamallasi tavalla. Nuo sydämet tehty ennen kuin minulla oli sydämen muotoisia vuokia, niin tein normaaliin pyöreään irtopohjavuokaan ja kun kakku oli valmis, otin sydämen muotoisella isolla muotilla kakusta palasia ja koristelin….. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanaa! Posti tuli… 🙂