9.1.2014
Raaka-aineet:
Pohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita
Puolukkatäyte:
0,5 purkkia maitorahkaa (125g)
1 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl puolukkahilloa
2 rkl vettä
2 kpl liivatetta
Valkosuklaatäyte:
200g valkoista suklaata
200g appelsiinituorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 kpl valkuaista
2 dl kermaa
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 kpl liivatelehteä
2 rkl vettä
Hienonna keksit pohjaa varten ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka, halkaisija 22–24 cm, pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
Puolukkatäyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma sekä vaniljakastike. Yhdistä maitorahka, puolukkahillo ja vaahdotettu vaniljakastike. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten puolukka-rahkaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Aseta Ø 16 cm:n kakkurengas keskelle keksipohjan päälle. Kaada sen sisälle puolukkatäyte. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.
Valkosuklaatäyte:
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja kääntele tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan myös sulatettu hieman jäähtynyt suklaa sekä kuumennettuun
veteen liotetut liivatteet. Sekoita täyte nopeasti tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Tasoita pinta.
Anna olla yön yli jääkaapissa. Koristele vaikka valkosuklaaperhosilla….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos! Ja oli kyllä hyvääkin 🙂