30.4.2015
Meidän vappukakku:
Pohja:
200 g kanelikeksejä
80 g voita
Täyte:
2 dl mansikkasosetta
1 dl Fresita kuohuviiniä
2 dl kermaa
200 g rahkaa
1,5 dl tomusokeria
yhden sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
5 liivatetta
0,5 dl Fresitaa
Kiille:
3 liivatetta
0,5 dl vahvaa mansikkamehua
1 dl Fresitaa
1 dl vadelmajuomaa
(tarvittaessa punaista elintarvikeväriä)
Pohjassa keksit murskaksi ja sekoitetaan sulatetun voin kanssa. Taputetaan tasaiseksi 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Täytteessä laita liivatteet likoamaan, yhdistä mansikkasose ja Fresita. Vatkaa kerma. Yhdistä kermavaahto, rahka ja tomusokeri.
Lisää mansikkakuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Tarkista maku.
Sulata liivatteet kuumennettuun Fresitaan (0,5 dl), jäähdytä ja kaada varovasti sekoittaen täytteeseen. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita aineet keskenään paitsi 0,5 dl mansikkamehu.
Se kiehautetaan ja sulatetaan liivatteet siihen. Yhdistä jäähtynyt seos muiden kanssa ja valuta varovasti hyytynen kakun päälle. Anna hyytyä muutama tunti.
Koristele mansikoilla ja pistaasipähkinöillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 🙂