5.2.2017
LASKIAISPULLAA meillä tällaisessa muodossa tällä kertaa.
Pullataikina:
2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
noin 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Taikina sai nousta tunnin verran ihan rauhassa lämpimässä liinan alla.
Täytteenä appelsiinicurd:
1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl tomusokeria
2 kananmunaa
60 g voita
(+ perunajauhoja)
Pestään appelsiini. Raastetaan kuori kattilaan ja perään appelsiinin mehu. Lisätään tomusokeri ja kananmunat. Sekoitetaan ja lämmitetään kattilassa niin kauan että pulpahtaa. Sitten pienellä lämmöllä annetaan porista pari minuuttia, Muuttuu kiisselimäiseksi. Sammutetaan levy ja lisätään voi. Annetaan jäähtyä kunnolla. Otin tästä satsista reilun desin verran ja lisäsin joukkoon 1 rkl perunajauhoja. Kestää siten paremmin uunissa.
Irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia, voidellaan koko vuoka voilla, taikinaa pohjaksi, vuoan ympärille tehdään pitko kiertämään vuokaa, väliin ristikkoa taikinasta.
Voitelin kananmunalla, raesokeria pitkon päälle ja laitoin appelsiinicurdia pohjalle…..
Sai nousta siinä sen aikaa kun uuni lämpesi ja oli sitten 180 asteisessa uunissa noin 25 min.
Kuorrute:
200 g kinuskituorejuustoa
1 rkl voita
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Kun pulla hyvin jäähtynyt voi kuorrutteen pursottaa siihen päälle. (vatkataan kaikki aineet vain hyvin sekaisin)
Kinuskituorejuuston voi korvata vaikka appelsiininmakuisella tuorejuustolla tai mikä omasta mielestä parhaimmalta maistuukin…………
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tässä paistattelee juhlava pullapitko, jonka uuni on ehostanut herkullisen väriseksi. Pitko on kiertynyt laskiaisen kunniaksi kranssin muotoon ja piilosta löytyy raikkautta ja makeutta. Kannattaa maistaa, samalla pääsee herkuttelemaan maukkaalla pursotuksella. Nam! 🙂