1.9.2014
Paahdetut mantelit
3 dl (2 pss) kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa
2 rkl vettä
2 tl rypsiöljyä
1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
1/2 tl suolaa
Levitä mantelit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja paahda 225C uunissa n. 5-10 minuuttia, uunin tehosta riippuen.
Hämmentele manteleita aika ajoin ja ole tarkkana kuin porkkana, etteivät mantelit kärvähdä.
Kun mantelit ovat kullanruskeita ja tuoksuvia, nosta pelti uunista.
Sekoita teflonkasarissa hunaja, vesi ja öljy kiehumispisteeseen. Kun neste kiehuu, lisää mantelit.
Sekoita ja anna kiehua n.5 min.kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt manteleihin.
Nosta mantelit vatiin, jossa on puolet sokeri-kaneli-suolaseoksesta. Kierittele manteleita seoksessa ja ripottele loput sokeriseoksesta päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä