Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Herkkulauantai

Nokkosperunarieskat

11.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27420_Риеска_10_600x600.jpg

9 rieskaa, h. 15cm

Perunasose:
– 700 g jauhoinen peruna
– 600 g vesi
– 20 g suola

Rieskataikina:
– 1 kg perunasose
-30 g voi
-250 g vehnäjauho
-2 rl kuivattu nokkosta
Voita voitelluun

Keittä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, survo perunat keitinveden kanssa perunasurvimella soseksi. Mittaa 1 kg sosetta, lisää voi, vehnäjauho ja kuivattua nokkosta, sekoita.

Lämmitä uuni 270 asteeseen. Leivo leivinpaperille ohuita rieskoja. Pistele haarukalla ja paista 250°C:ssa 10-12 min. Valmiit rieskat voitele voilla.

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27420_Риеска_10_400x400.jpgHerkkulauantaiNokkosperunarieskat
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
17.9.2017 08:01

Ihanaa, meillä on taas uusi leipuri joukossamme! 🙂
Tervetuloa Kinuski maailmaan mukaan leipomaan.
Onpas todella herkullisen näköinen ja ainakin minulle ihan uusi tuttavuus tälläinen nokkos rieska! Voita vaan lämpimän rieskan päälle ja nam! 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
14.9.2017 09:25

On kyllä herkullisen näköisiä! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
12.9.2017 19:06

Tästä ei kyllä enää perunarieskat herkullisemman näköiseksi muutu! Täydellisiä rieskoja, ja maku on epäilemättä yhtä täydellinen. Namia! 😋
Itsekin olen silloin tällöin innostunut huiskimaan kuivattua nokkosta puuron ja muidenkin ruokien sekaan. Ja taisinpa kerran laittaa nokkosta juuri rieskataikinaankin. Minun nokkoseni on tosin ihan vaan kaupasta ostettua. En ole löytänyt jaksamista ja viitseliäisyyttä niin paljon, että itse olisin keräillyt ja kuivaillut. 😊

Kinuskiemo
12.9.2017 16:53

Oletpa leiponut ison pinon komeita leipäsiä! 🙂 Terveellinen nokkonen mukana kivana yllätyksenä. Kotona leivottuja tuoreita rieskoja ei voita mikään. Ja uunilämpiminä voilla voideltuina maku on paras. Hyvän näköisiksi ovat paistuneet, mustat paistojäljet kuuluvat asiaan, antavat hyvää särmää.

Lämpötila ensin 270 astetta. Alennatko lämpötilan 250 asteeseen siinä vaiheessa, kun laitat rieskat uuniin? – Oletko itse kuivattanut nokkosen?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa