11.9.2017
9 rieskaa, h. 15cm
Perunasose:
– 700 g jauhoinen peruna
– 600 g vesi
– 20 g suola
Rieskataikina:
– 1 kg perunasose
-30 g voi
-250 g vehnäjauho
-2 rl kuivattu nokkosta
Voita voitelluun
Keittä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, survo perunat keitinveden kanssa perunasurvimella soseksi. Mittaa 1 kg sosetta, lisää voi, vehnäjauho ja kuivattua nokkosta, sekoita.
Lämmitä uuni 270 asteeseen. Leivo leivinpaperille ohuita rieskoja. Pistele haarukalla ja paista 250°C:ssa 10-12 min. Valmiit rieskat voitele voilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihanaa, meillä on taas uusi leipuri joukossamme! 🙂
Tervetuloa Kinuski maailmaan mukaan leipomaan.
Onpas todella herkullisen näköinen ja ainakin minulle ihan uusi tuttavuus tälläinen nokkos rieska! Voita vaan lämpimän rieskan päälle ja nam! 🙂