30.12.2013
Mansikkainen Marianne -juustokakku.
(10 annosta)
Pohja
200 g suklaakeksejä
50 g voisulaa
Täyte
2 dl vispikermaa
120 g Fazer Marianne Crush- rouhetta
200 g rahkaa (vanilja)
5 kpl liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä
Pintahyytelö
400 g marjoja (pakastemansikoita)
1 dl sokeria
4 kpl liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Tee näin
KÄYTÄ ISOA / LEVEÄÄ IRTOPOHJAVUOKAA
Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka. Liota viisi liivatelehteä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia, tai kunnes rahkaseos on hyytynyt. (YKSI TUNTI RIITTÄÄ)
Soseuta PAKASTEmarjat tehosekoittimessa /TAI SAUVASEKOTTIMELLA sokerin kanssa. Liota neljä liivatelehteä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita JÄÄHTYNYT HUONEENLÄMPÖINEN liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. YKSI TUNTI RIITTÄÄ TÄSSÄKIN
Vinkki!Jos haluat pakastaa kakun, niin pakasta kakku ilman pintahyytelöä. Anna kakun sulaa hitaasti jääkaapissa ja valmista pintahyytelö. Valuta hyytelökerros vuokaan kakun päälle. Pinta hyytyy nopeasti kylmän pohjan ansiosta.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
.. tai sitten puunrunko tummasta suklaasta.