5.8.2015
Macaron kuoret:
Mittaa aquafaba kattilaan ja anna kiehua kasaan, kunnes nestettä on jäljellä 110g. Kaada puhtaaseen (!) kulhoon ja anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan.
Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja jauha mahdollisimman hienoksi. Siivilöi seos kulhoon.
Sekoita aquafaban joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kunnes se paksuuntuu hieman. Lisää joukkoon vähitellen sokeria koko ajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, voit värjätä seoksen pastaväreillä. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti tai kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahdon joukkoon puolet mantelijauhe/tomusokeriseoksesta. Kääntele varovasti nuolijalla, kunnes tasaista. Lisää joukkoon loput seoksesta ja kääntele kunnes tasaista. Ole varovainen ettet sekoita liikaa tai liian vähän. voit testata tätä pudottamalla pienen nokareen taikinaa leivinpaperille. Jos nokare tasoittuu noin 30 sekunnissa taikina on valmista.
Lusikoi taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota parin sentin kokoisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Tästä määrästä tulee noin 50 yksittäistä kuorta.
Täräytä peltejä pöytää vasten muutama kerta, jotta ilmakuplat puhkeavat. Anna kuorten kuivaa huoneen lämmössä vähintään pari tuntia.
Lämmitä uuni 120 asteeseen ja paista macaroneja 28-30 minuuttia.
Mustikkatäyte:
2 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1 dl vegaanista vaniljakastiketta
1 rkl perunajauhoa
Keitä mustikoita sokerin kanssa kattilassa kunnes hillomaista. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut vaniljakastike ja perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä. Anna jäähtyä.
Vaniljakreemi:
100g vegaanista margariinia
1 tl vaniljasokeria
200g tomusokeria
Vatkaa kunnes kuohkeaa.
Kokoaminen:
Pursota kuoren alapuolelle rinki vaniljakreemiä ja lusikoi keskelle mustikkatäytettä. Aseta kanneksi toinen samankokoinen kuori.
Toista loppujen macaronien kanssa. Anna macaronien levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Nauti! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tänään tein toisen kerran näitä munattomia macaronsseja, osaatko ollenkaan kertoa minkä vuoksi macaronssit paistuu toispuoleisesti eli vain toiselle reunalle nousee tämä pitsijalka pursoittamisesta ei ole kyllä tämä kiinni koska käytän pyöreää tyllaa ja kopautan pöytää vasten muutaman kerran peltin ja annan kuivua, eka kerran kun näitä tein silloin muutama peltillisestä paistui epätasaisesti mutta nyt ensimmäinen peltillinen ja näköjää toinenkin mikä uunissa on tulee toispuoleisia. Missä vika, jostain ohjeesta luin että tätä ongelmaa on tässä kikhernelimen pohjaan tehdyssä massassa