Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Baking Dreams

Vegaaniset mustikkamacaronit

5.8.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16750_0201_600x600.jpg

Macaron kuoret:

  • 250g kikhernepurkista valutettua lientä, eli aquafabaa (varmista ettei liemessä ole suolaa!)
  • ripaus suolaa
  • 150g mantelijauhetta
  • 130g tomusokeria
  • 110g sokeria
  • sinistä, punaista ja norsunluun väristä pastaväriä

Mittaa aquafaba kattilaan ja anna kiehua kasaan, kunnes nestettä on jäljellä 110g. Kaada puhtaaseen (!) kulhoon ja anna jäähtyä vähintään parin tunnin ajan.
Mittaa mantelijauhe ja tomusokeri monitoimikoneeseen ja jauha mahdollisimman hienoksi. Siivilöi seos kulhoon.
Sekoita aquafaban joukkoon ripaus suolaa ja vatkaa kunnes se paksuuntuu hieman. Lisää joukkoon vähitellen sokeria koko ajan vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, voit värjätä seoksen pastaväreillä. Jatka vatkaamista vielä noin minuutti tai kunnes seos on paksua ja kiiltävää. Lisää vaahdon joukkoon puolet mantelijauhe/tomusokeriseoksesta. Kääntele varovasti nuolijalla, kunnes tasaista. Lisää joukkoon loput seoksesta ja kääntele kunnes tasaista. Ole varovainen ettet sekoita liikaa tai liian vähän. voit testata tätä pudottamalla pienen nokareen taikinaa leivinpaperille. Jos nokare tasoittuu noin 30 sekunnissa taikina on valmista.
Lusikoi taikina pyöreällä tyllalla varustettuun pursotuspussiin ja pursota parin sentin kokoisia ympyröitä leivinpaperilla vuoratuille pelleille. Tästä määrästä tulee noin 50 yksittäistä kuorta.
Täräytä peltejä pöytää vasten muutama kerta, jotta ilmakuplat puhkeavat. Anna kuorten kuivaa huoneen lämmössä vähintään pari tuntia.
Lämmitä uuni 120 asteeseen ja paista macaroneja 28-30 minuuttia.

Mustikkatäyte:
2 dl mustikoita
3/4 dl sokeria
1 dl vegaanista vaniljakastiketta
1 rkl perunajauhoa

Keitä mustikoita sokerin kanssa kattilassa kunnes hillomaista. Lisää joukkoon yhteen sekoitetut vaniljakastike ja perunajauhot koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja nosta pois levyltä. Anna jäähtyä.

Vaniljakreemi:
100g vegaanista margariinia
1 tl vaniljasokeria
200g tomusokeria

Vatkaa kunnes kuohkeaa.

Kokoaminen:
Pursota kuoren alapuolelle rinki vaniljakreemiä ja lusikoi keskelle mustikkatäytettä. Aseta kanneksi toinen samankokoinen kuori.
Toista loppujen macaronien kanssa. Anna macaronien levätä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Nauti! 🙂

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonMunatonVegaaninen

Kategoriat

KesäKinuskikissa suositteleeLeivoksetPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16750_0201_400x400.jpgBaking DreamsVegaaniset mustikkamacaronit
7

Kommentit (7)

kotileipuriroi
Kinuskileipomo kotileipuriroi
27.5.2023 13:14

Tänään tein toisen kerran näitä munattomia macaronsseja, osaatko ollenkaan kertoa minkä vuoksi macaronssit paistuu toispuoleisesti eli vain toiselle reunalle nousee tämä pitsijalka pursoittamisesta ei ole kyllä tämä kiinni koska käytän pyöreää tyllaa ja kopautan pöytää vasten muutaman kerran peltin ja annan kuivua, eka kerran kun näitä tein silloin muutama peltillisestä paistui epätasaisesti mutta nyt ensimmäinen peltillinen ja näköjää toinenkin mikä uunissa on tulee toispuoleisia. Missä vika, jostain ohjeesta luin että tätä ongelmaa on tässä kikhernelimen pohjaan tehdyssä massassa

Facebook - reasaarioja
10.5.2017 13:22

Moi! 🙂 Haluaisin kokeilla näitä vegaanisia macaroneja, mutta mitä kikherneitä oikein olet käyttänyt, sillä itse en löytänyt isoista S- ja K-kaupoista ainuttakaan sellaista purkkia, jossa ei olisi suolaa liemessä? :/

Keittiökoira
Kinuskileipomo Keittiökoira
18.9.2015 16:53

Hei! Olet voittanut mustikkatempauksessa yhden kolmesta lehtipalkinnosta ja sinua on lähestytty sähköpostitse. Laittaisitko yhteystietosi osoitteeseen apukissa@kinuskikissa.fi, niin palkintosi pääsee perille. 🙂

KokkailenBlogi
Kinuskileipomo KokkailenBlogi
29.8.2015 13:38

Kauniita herkkuja! Macaronien tekeminen vain on niin työlästä eikä onnistumisesta ole ikinä takeita, että mieluiten ostan omani konditoriasta. Ehkä joku konditoria tarttuu tähän vegaanireseptiin ja alkaa tehdä näitä meille kaikille herkkusuille!

Pumppernikkeli
Kinuskileipomo Pumppernikkeli
26.8.2015 22:18

Ihana kuva ja varmasti hyviä. 🙂

Kinuskiemo
6.8.2015 16:14

Mustikka yllätti, ei nyt sitä perinteistä piirakkaa tai pullaa! Nyt hienostellaan! Heittäydytään leivoksiksi! Maustetaan ja väritetään macaronit!

Teit monin tavoin idearikkaan reseptin.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
5.8.2015 10:56

Kyllä olet mukavan ohjeen kehitellyt. Herkullisen näköisiä ja värisiä macaroneja. Ihanan muhkeat kuoret ja täyte. Tämän laitan korvan taakse ja testaan joskus.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa