Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo AnNiinu

Gluteeniton täytekakkupohja pellille

8.6.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Gluteeniton-kakkupohja_600x600.jpg

5 munaa
1½dl sokeria
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri oikein kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon.
Älä vatkaa, vaan kääntele joukkoon varovasti nuolijalla.

Levitä paperoidulle ja voidellulle pellille (meillä 60cm uuni, joten saattaa olla hieman iso 50cm uunin pellille).
Paista 200 astetta n.10 minuuttia (kun alkaa olla päältä kullanvärinen on sopiva).

Tän pohjan paras puoli on se, että muut ei maista että on gluteeniton ja onnistuu varmemmin kuin kakkuvuoassa paistettava kakku (ei lässähdä).
Tästä voi leikata haluamansa kokoiseksi (ite usein teen 2 pohjaa kakkua varten, koska meillä on paljon kakkua syöviä vieraita).

Artikkelikuva esikoisen ristiäisistä, alla oleva kuva 2-vuotissynttäreiltä päivän toisesta kakusta 🙂
???????????????????????????????

Kategoriat

Kakkupohjat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Gluteeniton-kakkupohja_400x400.jpgAnNiinuGluteeniton täytekakkupohja pellille
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18454_Persikka-valkosuklaa-tuorejuustokakku1_400x400.jpgAnNiinuValkosuklaatuorejuustokakku persikkakiilteellä
1

Kommentit (11)

Kitty Pholngam
6.6.2019 16:47

Tuli erittäin hyvää, mutta tosi pehmeää! Ei se tietenkään huono asia ole, mutta melkein hajoaa käsiin 😆

Sari K
7.1.2019 12:35

Tuleeko ohjeella yksi pellillisen? Jos tekee kaksi täyte väliä pitääkö tehdä siis kolme pellillistä tällä ohjeella?

MrsGunsoul
13.5.2018 20:03

Tää oli hyvä! Todellaki helppo ku ei lässähtämistä tarvinnu pelätä ja kuudelle hengelle oli sopiva tämä yks pellillinen ku pisti neljään osaan ja sitte vaa nakkas päällekäin. 🙂 Ei kerroksien leikkaamisesta tai pakastamisestakaan tarvinnu murehtia! En edes tehnyt munista ja sokerista kovaa vaahtoa, vaan sellaista kovahkoa, jonkun 6 min niitä vatkasin. Helppo!

AnNiinu
Kinuskileipomo AnNiinu
9.4.2017 15:27

Joo kostutetaan. Ite tykkään käyttää maitoa, niin ei maistu täytteistä 😊

Nenni
9.4.2017 14:09

Moi! Kostutetaanko tätä pohjaa?

AnNiinu
Kinuskileipomo AnNiinu
7.6.2015 19:04

Hansu: Juu tarkoitin näin, ite voitelen yleensä ihan oliiviöljyllä, kun en jaksa voita sulattaa tuota varten. Ilman voitelua en oo edes yrittänyt tehdä, voidellessakin aina pikkuisen jää leivinpaperiin pintaa kiinni. 🙂

Hansu
7.6.2015 18:11

Tarkoitatko, että leivinpaperi voidellaan? Jääkö pohja muuten paperiin kiinni? 🙂

Kati
Kinuskileipomo Kati
31.3.2015 20:17

Hyvä ja helppo ohje, kiitos 🙂 Tein kaksi pohjaa ja korvasin toiseen osan perunajauhoista kaakaojauheella. Tosi hyvän makuisia tuli ja oli helppo käsitellä kun ei murustu niinkun tavallinen sokerikakkupohja.

Kanelitupa
Kinuskileipomo Kanelitupa
10.6.2014 14:51

Joku murotaikinamainen pohja oli tarkotus tehdä ja siis Kinuskikissan Alkukesän unelmakakun pohjaksi… Ei ole tarvinnut ikinä ennen gluteenitonta leipoa ja yritän nyt pohtia miten siitä saisi yhtä hyvää kuin tavallisesta versiosta 😀

AnNiinu
Kinuskileipomo AnNiinu
10.6.2014 08:26

Kanelitupa: jos haluat piirakkapohjasta murumaisen, niin en usko, että onnistuu pelkällä perunajauholla, mutta jos lisäät esim. kaurahiutaleita, niin voisit saada murumaisuutta (osa keliaakikoista syö ns. puhdistettua kauraa, niin silloin tämä toimii, kannattaa varmistaa ko henkilöltä). Teen aika usein kyllä perunajauhoista, kun lähden korvaamaan vehnäjauhoja, yleensä perunajauhoja saa laittaa vähintään puoli desiä enemmän kuin alkuperäisen ohjeen mukaan vehnäjauhoja. Myös nestettä kannattaa lisätä vähemmän kuin ohjeessa. Millainen piirakka sinulla oli mielessä? Jos teet esim. jonkinlaista rahkapiirakkaa kannattaa paistaa hetki pohjaa ennen kuin laitat päälliset jottei ne valu pohjaan.

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa