8.6.2014
5 munaa
1½dl sokeria
2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Vaahdota munat ja sokeri oikein kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon.
Älä vatkaa, vaan kääntele joukkoon varovasti nuolijalla.
Levitä paperoidulle ja voidellulle pellille (meillä 60cm uuni, joten saattaa olla hieman iso 50cm uunin pellille).
Paista 200 astetta n.10 minuuttia (kun alkaa olla päältä kullanvärinen on sopiva).
Tän pohjan paras puoli on se, että muut ei maista että on gluteeniton ja onnistuu varmemmin kuin kakkuvuoassa paistettava kakku (ei lässähdä).
Tästä voi leikata haluamansa kokoiseksi (ite usein teen 2 pohjaa kakkua varten, koska meillä on paljon kakkua syöviä vieraita).
Artikkelikuva esikoisen ristiäisistä, alla oleva kuva 2-vuotissynttäreiltä päivän toisesta kakusta 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tuli erittäin hyvää, mutta tosi pehmeää! Ei se tietenkään huono asia ole, mutta melkein hajoaa käsiin 😆