Lakritsimuffinssien ohjeita löytyi sivustolta entuudestaan parikin kappaletta, mutta tämä resepti korvaa aikaisemmat ohjeet. Toisessa ohjeessa muffinssitaikinassa oli desin verran turkinpippurirouhetta, jota voi toki laittaa näihinkin. Omat makunystyräni ovat kuitenkin sitä mieltä, että murska aiheuttaa uunissa kypsennettäviin leivonnaisiin hieman epämiellyttävän suolaisen makuvivahteen. Kick-sydän yhdistettynä lakritsikermalla tehtyyn pursotukseen tuo muffinsseille sopivaa, lempeää lakritsisuutta. Pursotusten päälle ripoteltuna turkinpippurimurska kyllä istuisi loistavasti.
Tässä pari koristeluvaihtoehtoa halloween-hengessä. Kick-patukoista saa kätevästi mustaa lakritsimassaa. Kun kaulii massan ohueksi ja jättää muotilla otetut kuviot kuivumaan huoneenlämpöön päiväksi tai pariksi, koristeet kuivuvat juuri sopivasti – pysyvät hyvin muodossaan kerman päällä, mutta ovat silti pehmeitä syötäviä. Oranssit koristeet ovat sokerimassaa ja ne kovettuvat vielä nopeammin. Näistä saisi ideoitua myös halloween-kakkuun koristelun: päällisen ympärille voisi pursottaa kermaa ja asettaa halloween-hahmoja pursotuksen päälle.
dem0: kiitos paljon kommentista! Erinomaista, että laku toimi muffinssin sydämenä. Minulla oli nimittäin itsellä epätietoisuus tuosta. Hyvä myös tietää, että dumlea ei kannata testata – tätä vähän uumoilinkin. 😊❤️