Lakritsimassa on versio aiemmin julkaistusta toffeemassan ohjeesta. Se on tehty mustista fudgekarkeista, joita löytyy isojen ruokakauppojen irtokarkkihyllystä.
Annoksesta riittää yhden pyöreän kakun (halkaisija 24-26 cm) kuorruttamiseen.
26.12.2015
Laita fudget ja kerma kattilaan.
Kuumenna keskilämmöllä (esim. asteikolla 1-6 taso 4).
Karkkien sulaessa ja pehmentyessä voit pilkkoa niitä lastalla. Sekoita, kunnes fudget ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi.
Ota tämän jälkeen heti liedeltä, jotta seos ei sitkisty.
Vuoraa astia leivinpaperilla ja kaada seos siihen.
Nosta jääkaappiin ja anna kovettua.
Kuorrutteen voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Ota massa huoneenlämpöön 2-3 tuntia ennen kaulimista. Näin massa pehmenee ja kauliminen helpottuu.
Voit painella massaa alustaa vasten ennen kaulimista.
Kauli massa tomusokeroidulla alustalla levyksi.
Nosta kuorrute kakun päälle ja tasoittele sen ympärille. Lue tarkemmat vinkit ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.
Heippa! Majtaavat sivut sulla! Osaatko sanoa, mahtaako Hopeatoffee toimia tässä reseptissä fudgen sijaan?
Hienoa,siinä tapauksessa hienosti vielä ehtii. Ajattelin vain ettet innostuksissasi tee samaa hölmöä virhettä kuin minä. Minua nimittäin silloin ”hieman” harmitti,muttei auttanut syyttää kuin itseään etten malttanut lukea ohjetta huolella läpi. 🙂
Onpas hauska perinne teillä, toivottavasti näemme mustan kakun sitten valmiina galleriassa! 🙂
mari-johanna: Kiitos vinkeistä! 🙂 Pitää kyllä kokeilla, vaikka loppiaisena. Meillä on Italiassa perinne että noita tuo siinä päivänä hiiltä tuhmille lapsille, niin toi kuorrutus sopisi mainiosti kakkuun!! 😀
Ugolino kiittää ja hyvää uutta vuotta myös teille!! 🙂
Ugolino: Hienoa,löysitkin itse vastaukset kysymyksiisi. Halusin vain vielä tulla tarkentamaan,että tuon massan kannattaa todella antaa kylmettyä kunnolla,mielellään seuraavaan päivään kuten Kinuskikissa neuvoo,että kaulittavuus on hyvää.Ja sitten ottaa tarpeeksi ajoissa kuitenkin huoneen lämpöön.
Eli mikäli aiot saada tämän massan vielä kakun päälle tänään,niin nyt kiireen vilkkaa kauppaan! 🙂 Nimimerkki:kerran tämän massan kanssa hermostunut 🙂
Hyvää uutta vuotta sinulle ja karvakorvallesi! 🙂
Luin nyt tarkemmin, sain vastauksen. Eli irtokarkkihyllystä! 🙂
Hieno idea, paljon parempi kuin musta sokerimassa ja maukas. Toi taitaa jäädä kaunis kiiltäväksi! 😀
Eli jos oikein tajusin niin karkit sulatetaan, mömmö kovettuu jääkaapissa ja sitten kaulitaan niinku sokerimassa? Siinä vain kaikki?
En yleensä osta paljon karkkeja niin onko tällä lakritsilla tietty pussi vai onko irtokarkkihyllyssä? 🙂
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tuuli Koo: kiitti! Hopeatoffeeta on joku Kinuski muistaakseni kokeillutkin. Hopeatoffeen rakenne on kovempaa, joten se vaikuttaa massan koostumukseen (tulee jäykempää). Siksi laittaisin hieman enemmän kermaa, olisiko 3/4 dl?