Ole rohkea ja tartu tikkuun! Nyt ei tarvitse kauhistella! Haamujuhlan aurinkoisimmat ilmeet ovat tässä. Ja herkullisuudessa löytyy! 🎃
14.10.2014
leivinpaperi
juomalasi (korkea; melts-sulaa varten)
muki (+ sokeria, tikkarin kuivattamiseen)
tikkaritikut tai
pussinsulkija
leivinpaperi
juomalasi (korkea; melts-sulaa varten)
muki (+ sokeria, tikkarin kuivattamiseen)
tikkaritikut tai
pussinsulkija
Nämä Wiltonin koristelugeelit olivat itselleni uusi tuttavuus. Miellyin niiden helppokäyttöisyyteen ja värivalikoimaan. Geeli ei ollut lainkaan valuvaa, vaan juuri sopivan jämäkkää tarttumaan siististi pystysuoraankin pintaan. Tuubit on suunniteltu käytettäväksi yhdessä pienen liittimen ja tyllan kanssa. Liitin siis kiertyy suoraan tuubin suuaukon ympärille. Jos tuubissa on kuitenkin enää vähän geeliä jäljellä, on helpompaa pursottaa geeli pursotuspussin avulla.
TAIKINA. Murskaa keksit tehosekoittimessa.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita suklaasula keksimurskan joukkoon.
Lisää sitruunatahna.
Sekoita joukkoon halutessasi turkinpippurirouhetta.
Pyörittele keksimassasta pieniä palloja. Nosta leivinpaperin päällä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.
KUORRUTE. Laita meltsit lasiin tai muuhun korkeaan, mikronkestävään astiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä.
Kasta tikun pää melts-sulaan ja työnnä tikkaripallon sisään.
Upota pallo melts-sulaan ja anna enimmän valua pois.
Laita pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan.
KORISTELU. Laita koristelugeeliä pursotuspussiin, jossa on pieni tylla (koko 1 tai 1,5 mm). Voit kiinnittää tyllan myös suoraan geelituubiin liittimen avulla.
Ole taiteilija! Loihdi kurpitsoille ilmeikkäät kasvot! 🙂
Pursota mustalla koristelugeelillä kurpitsoille silmät, nenä ja suu.
Pursota vihreällä kanta ja lehdet.
Toimiikohan toi nopeammin pakkasessa to hyytyminen?
Vanamo0707: nämä käyttämäni pussit on hankittu leivontatarvikeliikkeestä. Kuvan pussin koosta ei kannata hämääntyä: olen leikannut pusseja itse pienemmiksi, koska pienin koko ei mielestäni ole riittävän pieni tällaisessa käytössä. (Tai ainakaan jossain vaiheessa minikokoisia pusseja ei ollut saatavilla, vaan ne piti räätälöidä itse.)
Kysymys pursottimen käytöstä. Millaista materiaalia pursotinpusseissa käytit? Vai onko tuollaisia jossain myynnissä?
kiituri: oma tehosekoittimeni on oikeastaan sellaista sipulileikkurimallia eli ei blender-tyyppinen, jos sellaista haet. En ole kauhean tyytyväinen tuohon vekottimeen, joten en ehkä sano merkistä nyt mitään. 🙂 Siis ihan hyvin sekoittaa, mutta mukana tullut sauvasekoitin hajosi aika nopeasti ja nyt tuossa tehosekoitin-osassakin on vähän halkeamia.
Kysymys liittyen tuohon tehosekoittimen käyttöön, millaista konetta itse käytät? Olen suunnittelemassa uuden koneen ostoa ja pähkäilen nyt muutaman eri merkin välillä, että mikä olisi hyvä ja tarpeeksi tehokas mm. keksien murskaamiseen ja raakakakun pohjan valmistuksen kannalta paras.
ragni: tavallisissa kaupoissa ei mustia tikkuja liene. Jonkin verran näpertelyä toki vaatii koristelu, mutta se on hauskaa puuhaa!
Kyllä näillä halloweentunnelmaan pääsee. Monen kiireen keskellä ehkä aika nopeita valmistaa? Nuo mustat tikut on hyvä idea näihin. onko kukaan nähnyt niitä tavallisissa kaupoissa?
-SuklaaKani-: tarkkaa aikaa en osaa sanoa, kun en itse kiinnittänyt tähän huomiota. Heti pursottamisen jälkeen geelin pinta oli vielä tahmainen eli piti varoa, että kurpitsat eivät osuneet toisiinsa. Nyt ovat olleet vajaan vuorokauden jääkaapissa ja geeli on jo kovettunutta.
Kuinka nopeasti tuo geeli kuivuu pintaan? Hyviltä näyttävät ja mahtavat maistuakkin.
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
HeavenHell: Kyllähän se varmasti pakastin homman hitusen nopeammin hoitaa kuin jääkaappi, mutta tarkkaile tilannetta ettet unohda niitä sinne, etteivät jäädy!! 🙂
Toki, ei se vaarallista sekään ole tässä leivonnassa, mutta sitten täytyy vain sulatella!! 🙂