Tämä resepti on osa tutkimusmatkaani suomalaisiin leivontaperinteisiin. 1900-luvun alun keittokirjoista ei täytekakkuja vielä löydy. Lähimmäksi pääsee ”käärekakku”, joka on täytetty hillolla. Tyypillisin viime vuosisadan alun kakku onkin ollut kahvikakku. Kahvikakut säilyivät hyvin ja olivat ainesosiltaan yksinkertaisia. Rusinoita, pähkinöitä ja manteleita käytettiin paljon taikinoiden mausteina.
Tämä resepti on otettu ”Tyttöjen keittokirjasta”, joka oli ollut jemmassa mökillä isoisoäitini ajoista saakka. Tahrat kirjan sivuilla kertovat, että sitä on käytetty ahkerasti. Korinttikakun reseptin valitsin, koska luin hiljattain, että sitä oli leivottu myös marsalkka Mannerheimille. Kuorruteohjeen olen lisännyt itse.
Kakku marsalkan makuun! Maistuis varmaan sullekin! 🙂
Blackie: Voi pihkura sentään, olipas harmillista!!
Onneksi sentään et lannistunut, vaan jaksat ajatella positiivisesti jo seuraavaa kertaa.
Tässä se taas tuli todistettua, että uuneilla ja uuneilla on eroa ja resepteissä annetut lämpötilat ovat monelle totuus mutta loppujenlopuksi vain viitteellisiä!!
Kohti siis seuraavaa kakkua…..