Suolainen jäädykekakku on juhlava tarjottava ruokaisassa noutopöydässä, alkupalana tai voileipäkakun tilalla. Tämä resepti on kiertänyt monissa juhlissamme ja tällä on herkuteltu myös juhannuksena. Kakusta voi tehdä myös leivoksia kahvikuppeihin tai pieniin silikonimuotteihin.
Tänä vuonna valmistin kakun jo hyvissä ajoin aattoa odottamaan. Jäädykekakun pääraaka-aineet, kylmäsavulohi ja mäti, ovat lähtemätön osa jouluherkutteluamme toki muussakin olomuodossa, mutta mukaan kelpuutetaan aina uusia yllättäjiä. Myhäilin tyytyväisenä mielessäni, kun tytär tällä viikolla haikaili jouluaaton ihanaa alkupalaa: mätivoileipiä. Meille aikuisille jouluateria on itsestäänselvästi aaton kohokohta, mutta on mahtavaa, että lapsetkin osaavat arvostaa jouluruokia.
Kiitos Kavons palautteesta ja mielipiteestä!