9.10.2015
Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan.
Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa, mutta älä keitä sen kauemmin.
Jäähdytä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa yön yli.
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä).
Yhdistä vaahdot keskenään.
Sekoita joukkoon vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte muuttuu sopivan paksuksi.
Levitä täytekakun yhteen väliin, kostutetun kakkupohjan päälle.
Näin ensiksi täytyy sanoa että aivan ihania ohjeita sinulla, kiitos niistä 😍
Sitten kysymyksiini.. eli onnistuuko käyttämään valmis kinuskia tässä? En koskaan ole onnistunut hyvänmakuisen kinuskin tekemisessä 🙄
Sitten toiseksi olen miettinyt jos tämä kinuskitäyte tulisi täytekakun toiseen väliin ja toiseen väliin sinun ohjeelle sitruunatäytettä ja päälle kreemikuorrutus, pysyykö kakku hyvin kasassa ja sopivatko maut yhteen mielestäsi hyvin?
-A-: täyte on tosiaan mitoitettu peruskakun yhteen väliin. Kääretorttu on koko pellin kokoinen, mutta siihen täytettä tulee ohuemmalti. Siksi uskoisin, että täyte olisi aika passeli yhteen kääretorttuun. Kahteen tarvitset siis tuplasatsin.
-A-: Yritin käydä kuikuilemassa kääretorttu osiossa,että jospa vaikka Kinuskikissalla olisi valmiina jokin kinuskikääretorttu…. olin muistavinani,mutta ei.
Ei ollut! 🙂
Kääretorrtujen väliin monesti laitetaan mousse mihin tulee yksi purkki kermaa ja esim yksi rahkapurkki joten sen valossa tästä ei riittäisi kuin yhteen kääretorttuun.
Mutta kuten sanot, niin näinhän se on että kääretortun väliin yleensä tavaraa tulee vähän.
Itse en kyllä uskalla sanoa varmaksi kun en ole testannut joten jäädään odottelemaan josko Kinuskikissa on tätä hommaa laskenut tarkemmin.
Voit pakastaa kääretortun täytettynä kun kerta käytät tuoreita puolukoita! 🙂
Nam!
Heippa, ajattelin laittaa tätä kääretortun väliin tuoreiden puolukoiden kanssa. Riittääköhän tästä kahteen kääretorttuun? Minusta niihin menee kumminkin vähemmän vaahtoa kuin kakkuun. Entäs voinko täyttää kääretortun ja pakastaa vasta sitten?
kinuskimellu: 20 x 30 cm kokoisen kakun pinta-ala on 600 cm² ja 24-senttisen ympyrän pinta-ala 452 cm². Aika lähelle pääset kertoimella 1,35. (Eli vaihda valintalistalta arvoksi annoskoon -> kertoimen mukaan, niin saat nuo tarkemmat skaalaukset.)
kinuskimellu: Ei ihme, jos tämä helle jo pehmentää itse kunkin meistä pään…. 🙂
Neuvoisin sinua kuitenkin varmuudeksi menemään vuokien muunnostaulukko sivulle ja siellä olevien helppojen ohjeiden avulla tarkistuslaskemaan täytteen määrän.
Sieltä kun löytyy ohjeet myös ohjeen muokkaamiseen suorakaiteen muotoiseen kakkuun.
Pääset sivulle tuosta alla olevasta linkistä.
Hei. Näillä helteillä oma ajatustoiminta ei pelitä senkään vertaa kuin normaalisti. Eli synttärikakkua lapsille lauantaiksi tässä väsäilemässä, toiveina oli jalkapallokenttä, väliin kinuskitäyte ja sen kaveriksi valikoin vadelmatäytteen. Eli en tee pyöreää kakkua vaan suorakaiteen muotoisen. Teen varmaan kaksi levykakkupohjaa joista muotoilen sitten kolme levyä, eli pellin kokoista kakkua en ole tekemässä vaan ehkä noin 30x20cm.
Ja tästä itse kysymykseen, riittääkö tämä täyte tällä 24cm mitoituksella tuohon 30x20cm kakun yhteen väliin, vai pitäisikö täyte tehdä 1,5 kertaisena esimerkiksi? Vuokaa ei ole käytössä tähän muotoon, eli pitäisi pysyä kasassa ihan ilman vuokaa.
Kiitos paljon avusta jo etukäteen! 🙂
Julia: Kyllä tämä täyte hyvin pari päivää kylmässä kestää. Jäähän monesti juhlistakin kakkua jäljelle ja sitä säilytetään vielä kylmässä muutama päivä.
Juhliin valmistautumisen kaavahan muutenkin on että kakku täytetään juhlia edeltävänä päivänä, eli sinun tapauksessasi sunnuntaina,joten kinuski pitäisi tehdä jääkaappiin jo lauantaina… Miksei siis perjantaina.
Näillä helteillä olisin kuitenkin ekstra tarkkana maitopohjaisten tuotteiden eli kermojen säilyttämisen kanssa.
Hei osaatko sanoa miten pitkään täytettä voisi säilöä jääkaapissa? Juhlat vasta maanantaina, mutta täyte pitäisi valmistaa perjantaina..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Elina: tämän täytteen idea on nimenomaan kinuskin herkullisessa maussa. Kannattaa siis ehdottomasti tehdä kinuski itse. Toisekseen valmis kinuskikastike (jäätelökastike) ei vaahtoudu. Makea ja raikas toimivat varmasti hyvin yksiin. Itse suosin usein kinuskin ja marjan yhdistelmää, mutta sitruuna toimii toki myös. En näe syytä, miksi kakku ei pysyisi näillä täytteillä kasassa. Lähtökohtaisesti tämä toki pätee kaikkiin täyteohjeisiini. 😊