10.3.2013
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
POHJA. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään.
Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi.
Lisää sitten noin puolet jauhoista, välissä porkkana- ja appelsiinien kuoriraaste ja viimeiseksi loput jauhoista. Kaada taikina vuokaan.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa ja anna jäähtyä.
KUORRUTUS. Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää appelsiinimehu.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaasula appelsiinituorejuustoon.
Levitä kuorrute kakun päälle. Halutessasi voit antaa sen valua hieman myös kakun reunoille.
KORISTELU. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.
Voit halutessasi näpertää sokerimassasta kakun päälle porkkanakoristeen. 🥕🥕🥕
Kinuskikissa: Kiitän 😍
Tein silikonivuoassa, joka on 23 cm sisältä, joten mataluus menee leipurin piikkiin 🙂.
Mutta hyvää on kakku 😋👍
pellavapaita: tyylikäs ja viimeistelty lopputulos! Mataluus voi johtua myös vuokaeroista, koska oma vuokani on sisämitaltaan ollut 23 cm. Olen kautta aikain käyttänyt tuota 24-senttistä vuokaa, jossa on vähän hassu standardi eli ilmoitettu mitta on ulkohalkaisija.
Hasselpähkinärouheella koristeltu kakku tällä kertaa. Oi että, miten hyvää on porkkanakku, ihan aina! Fariinisokeri tekee oman säväyksensä, ja tässä lisänä appelsiinin hienostunut aromi; herkkuahan se tietää.
Matalaksi jäi, taisin sekoittaa huolimattomasti liikaa porkkanaraasteen lisäämisen yhteydessä. Hyvin hienoa, kosteaa raastetta apulaiseni teki; se on makoisaa, mutta ehkä vei kuohkeutta tällä(kin) kerralla taikinasta.
Lopputulema on makoisa kuitenkin. Paistoin 30 min 200 asteessa ja vielä 7 min 150 asteessa. Kypsä on. Kuorrutteen skaalasin käytännön syistä 0,7-kertoimeksi.
Se ehti vähän jämähtää, niin ei valunut reunoille luonnikkaasti, muttei haittaa tahtia eikä makua 😀
muruzi: olipa kurja juttu, että pohja ei kypsynyt kunnolla. Silloin on kyllä hankala pelastaa tilannetta… Paistoaika on aina viitteellinen uunien eroista johtuen ja ihan oikein toimit tikuttamisen kanssa. Harmi, että siitä huolimatta kävi näin. Kuorrutteen osalta taitaa olla niin, että Kinuskikissan resepteissä more is more… Kuten noista galleriakuvistakin näkee, niin kuorrutetta on reilusti valutettu myös reunoille. Jos kumminkin vielä haluat antaa uuden mahdollisuuden, niin kokeilepa seuraavaksi vaikka tätä:
Olen leiponut useita porkkanakakku elämäni aikana ja niissä aina onnistunut, mutta tässä meni kaikki päin viuluja. Paistoajan takia kakku jäi keskeltä taikinamaiseksi ja kokeilin tikulla, ennen uunista ottoa, niin tikkuun ei jäänyt taikinaa. Ohjeessa kerrotaan kumoamaan kakku ja jäähdytys, oma kakku irtosi reunoista, mutta oman kakun pohja jäi kiinni vuoka pohjaan kumotessa, joten kakku lässähti kokonaan. Kuorrutettu aivan liian iso määrä, suhteessa kakun kokoon. Minulta jäi kuorrutetta yli 1 1/2 dl. Olen aina tehnyt pellille porkkanakakkuni. Valkosuklaa sinällään sopii kakun kuorrutteeseen, kun aiemmin käyttänyt tomusokeria. Työläs tehdä, tämä ei mene jatkoon myöskään perheen maku elämysten kanssa. Aiemmin en myöskään ole käyttänyt fariinisokeria.
Kiva kuulla, Mauskis! 🙂
Olipas herkullinen kakku! Parasta oli se tuoksu mikä tuli uunista ulos. Tästä tuli suosikkiresepti! Kun löysin vielä luomuappelsiineja niin hyvä tuli 😀 Päälle laitoin saksanpähkinämurskaa.
Kiitos vastauksesta, taidan pitäytyä perinteisessä ja turvallisessa irtopohjavuoassa. Alkuperäisenä ajatuksena oli saada kakku suoraan tarjoiluastiaan sillä se menee arpajaispalkinnoksi ja olisi siten helppo pakata esim sellofaaniin tai muuhun pakettiin. Pelkään päälisen suttaantumista jos siirtää erilliselle alustalle..
juustonaksu: Itselläni ei ole kokemusta kakkupohjan paistamisesta foliovuoassa, mutta epäilyksiä sensijaan on paisto-ominaisuudesta, kuten myös vuoan vetoisuudesta. Onko edes olemassa niin korkeareunaisia foliovuokia, että kakku mahtuisi vuokaan paistumaan? Näillä epäilyksillä en uskaltaisi suositella foliovuokaa.
Nyt ei ole tiedossa, mikä tilanne sinulla on ja miksi kakku olisi tehtävä suoraan tarjoiluvuokaan. Mutta jos paistaisit kakun kuitenkin ihan normaalissa irtopohjavuoassa, niin eikö sitä voisi paiston jälkeen siirtää siitä tarjoilulautaselle ja kuorruttaa siinä?
———-
Jos jollain on kokemusta kyseisen tai vastaavan kakun/kakkupohjan paistamisesta foliovuoassa, niin nyt olisi hyvä kuulla kokemuksista. Kiitos!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
pellavapaita: okei, kiitos tiedosta! 😊