Piparit kuuluvat joulun juhlapöytään, mutta näin isoa piparia siellä on harvemmin nähty. Tämä kakkuidea syntyi vuonna 2011, kun halusin tehdä hyydykekakun, joka näyttäisi isolta piparkakulta. Ratkaisu löytyi kinuskin makuisesta kiilteestä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein kinuskikuorrutteesta kiilteeksi sovelletun version. Kakusta tuli todella suosittu täällä blogissa. Nyt oli kuitenkin aika jalostaa ohjetta vielä himpun verran paremmaksi ja päivittää kakun kuva, joten julkaisen ohjeen uudelleen. Vanha resepti löytyy kommenteista.
Kakkuun oman inspiraationsa on antanut hauska kukan mallinen reunavuoka. Niitä löytyy pienempänä ja isompana. Tämä resepti on mitoitettu pienempään, mutta saat siitä helposti isoon vuokaan sopivan, kun tuplaat ainesten määrät.
Kakku maistuu makealta joululta. Sitä toivottelen kaikille teille lukijoille! 🎄
miiak: täältä voit laskeskella noita kasvivispimääriä suhteessa vispikermaan – määrä riippuu siis täysin siitä, mitä kermatuotetta käytät korvikkeena:
https://www.kinuskikissa.fi/kasvivispilaskuri
Tuo Valion tuote kuulostaa ihan hyvältä, tosin se ei liene yhtä makeaa kuin vaniljarahka, joten saatat joutua pienen sokerilisän laittamaan. Ja valmis kinuskikastike toki käy, vaikkakaan aivan sama maku siitä ei tule. 🙂