Viime viikonloppuna testasin Kinuskileipomo Baking Dreamsin kesällä julkaisemia vegaanisia macaroneja, joista tein pienin muokkauksin puolukkaversion. Raikas puolukkahillo jää piiloon kreemitäytteen sisälle.
Haasteellisena pidetty macaron taipui hämmästyttävän lähelle esikuvaansa (kts. tavallinen macaron-ohje), vaikka kriittinen ainesosa korvattiin täysin eri tuotteella. Valkuaisten tilalla käytössä oli kikherneiden liemi. Mikäli kananmunattomat marenkileivonnaiset kiinnostavat, kannattaa lukaista myös munattoman marenkipohjan ohje.
Munattomat macaron-kuoret olivat pinnaltaan tavallisia macaron-kuoria kovempia, minkä vuoksi täyte pursusi haukattaessa. Rakenne kuitenkin pehmeni, kun leivoksia oli pitänyt yön yli jääkaapissa, kuten ohjeessa kehotettiin. Toinen kosmeettinen haitta oli kuorien kaatuilu paiston aikana, jolloin alareunan pitsimäinen reunus muodostui toispuoleiseksi. Leivoksista tuli kuitenkin tasapaksuja, kun eri paria olevat puolet asetti täyttämisvaiheessa vastakkain. Nämä seikat antoi anteeksi, kun huomioi reseptin munattomuuden, maidottomuuden ja gluteenittomuuden. Varsin monipuolinen tarjottava siis.
marialexandra: No nyt saatan käsittää missä sinulla on mennyt pieleen. 🙂
Eli jos olet vielä kuulolla, ja sinulla on jatkossakin tarkoitus tehdä macaroneja vegaanisena tai tavis versiona, niin jonkin sortin ”sipulisilppurin” osto voisi tosiaan olla paikallaan.
Sanot nyt tuossa viestissä, että koitit ”vanhalla käsisurvimella” mitä sitten ikinä käsisurvin tarkoittaakin mutta tähän touhuun se on ollut ilmiselvästi liian heikko, vaikka ehkä monessa muussa jutussa puoltaakin paikkansa.
Macaronit vaativat todella tehokkaan mantelijauhojen ja tomusokerin jauhamisen.
Kuten sanoin tässä kohtaa enemmän on enemmän. 🙂
Iloista vappumieltä! 🙂