Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.
Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.
Marru_ : Nyt kuulostaa kyllä niin hyvältä, että vie kielen mennessään. 🙂
Pääset helpommalla, kun käyt katsomasa antamani linkin juustokakun. Siinä on täysin vastaavat aineet kuin tässä täytteessä, puolukat ovat vain vadelmat. Ja niilläpä ei väliä ole, jos kuitenkin jätät ne pois.
Olisiko tämä ohje vastaus huutoosi?
https://www.kinuskikissa.fi/kinuski-vadelmaihanuus
Tuo kakku on tehty 24 cm vuokaan. Jos sinulla on 25 cm vuoka niin reseptin määrillä kakusta tule vain hivenen matalampi. Toisaalta voit käydä katsomassa seuraavan linkin kautta ohjeen skaalaamiseen astetta isompaan eli 26 cm vuokaan. Taulukosta ei valitettavasti löydy vuokakokoa 25. Mutta skaalaamalla 26 cm vuokaan kakusta tulee taas vastaavasti hivenen korkeampi ja näyttävämpi.
Laita varmuudeksi tässä tapauksessa reunakalvo vuokaan lisäkorkeutta antamaan.
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Mikäli tarvitset lakkakiilteeseen ohjetta, niin sellaisen nappaat kätevästi täältä
https://www.kinuskikissa.fi/lakkakakku