Perinteinen mansikkakakku uudistuu näyttäväksi luomukseksi, kun täytteen kaataa vuokaan spiraaleiksi. Raikas mansikka ja makea kinuski yhdistyvät tässä kesäherkussa vastustamattomasti.
Idea kakusta syntyi seeprakakun kommenteista, joissa toivottiin erilaisia makuyhdistelmiä toteutettavaksi samalla tekniikalla. Yhtenä toiveena oli kinuskin makuiset raidat. Tämä osoittautui kuitenkin ylivoimaiseksi tehtäväksi. Viiden yrityksen jälkeen oli pakko luovuttaa, kun olin kokeillut niin itse keitetyn kinuskin, karamellisoidun maitotiivisteen kuin valmiin jäätelökastikkeen. Raidat joko sulivat tai muuttuivat täytteen hyytyessä valkoisiksi (!). Lopulta päätin kääntää raidat niin päin, että kinuskin maku oli osana vaaleaa täytettä ja mansikka toimi ”efektivärinä”.
Talvicci: vaniljaversioon voisi ottaa mallia korvapuustiseepran ohjeesta. Siellä on pullan makuisessa raidassa vaniljakastiketta ja vaniljarahkaa (kardemumman voi jättää pois tai pitää mukana). Hieman näissä seepramuunnoksissa on aina riskinsä (mieluiten testaisin itse ennen kuin lupaan mitään), mutta tuolla varmaan pääset aika pitkälle. Säädä sitten tilanteen mukaan esimerkiksi lisäämällä nestettä, jos tuntuu jostain syystä mansikkatäytettä paksummalta.
https://www.kinuskikissa.fi/korvapuustiseepra