Pääsiäistä vietetään tänä vuonna vasta myöhään huhtikuussa, mutta sen odottamisen voi aloittaa jo nyt. Tämä taikina on nähnyt monet muodot muffinsseista kakkupohjaan ja nyt siitä tuli myös kuivakakku. Aina yhtä ihanaa!
11.3.2014
Kaupallinen yhteistyö Iloleipurin kanssa
pieni pakastuspussi
pussinsulkija
alumiinifolio
pieni siivilä
pieni pakastuspussi
pussinsulkija
alumiinifolio
pieni siivilä
POHJA. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Leikkaa Pätkikset rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tässä 2,4 litraa).
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.
KORISTELU. Poista suklaamunien ympäriltä foliokääre.
Laita meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota karkkisulaa suklaamunien pinnalle.
Ripottele suklaasulan päälle nonparelleja.
Laita suklaamunat koristelun jälkeen pystyyn munakuppeihin tai foliosta muotoiltuihin alustoihin.
Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.
Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja laita suklaamunia renkaan sisään ja kakun ympärille.
Suunnittelin tekeväni tämän kakun seuraaville synttäreille. Minulla vaan on aina ongelmana se, että voi-sokerivaahto juoksettuu kun lisään sinne kananmunat. Olen viimeaikoina yrittänyt ottaa voin ja kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön mutta siltikin vaahto on juoksettunut. Olisko kellään vinkkiä, millä juoksettumisen vois estää. Ainakin oman kokemuksen mukaan kakku ei nouse tällöin yhtä hyvin, makuun juoksettuminen ei varmaan vaikuta…?
TeBaZu: Olipa sinulla ihana jouluaattotervehdys työkavereille. 🙂 Näin voi virittää joulumielen ja jokainen jaksaa jatkaa vähän kevyemmin askelin ja iloisella mielellä.
Tämä on kyllä yksi parhaimpia ohjeita. Meillä tätä tehty jo pariin otteeseen ja aina yhtä hyvää , minä ja 7vee tyttäreni olemme kunnok minttusuklaa faneja.
Viime kerralla tein tätä jouluaattona töihin aamuvuoron kahvitauolle , hyvin teki kauppansa silloinkin. Koristeena oli pikeeristä tehdyt lumihiutaleet .
Mimi18: Voit hyvin pakastaa tämän kakun.Minulla on leipomossani melko samanlainen kakkuohje,tosi tumma suklaakakku,siinä pätkis on korvattu talous suklaa rouheella,ja se suorastaan paranee pakastimen kautta käytyään.Joten uskon että tämäkin kakku tykkää pakastimesta! Kuten Suvikettu tuossa sinua ennen kommentoi,niin leivontapäivänä kakku ehkä jopa liian pehmeää. 🙂
Ajattelin tehdä muutaman tämmöisen veljeni lakkiaisiin. Osaisiko kukaan sanoa meneekö kakku pilalle, jos teen sen ajoissa ja pistän pakkaseen kunnes juhlien aika koittaa?:)
Todella hyvää. Luin huonosti ohjeen enkä ostanut kaupasta kuin yhden pussin pätkiksiä. Kuitenkin minusta siitäkin tuli riittävä minttusuklaan maku.
Samaa mieltä Eerika.T:n kanssa, maku paranee päivä päivältä. Leivontapäivänä ehkä liian pehmeää. Ongelmana vaan kun ei tahdo säilyä… Häviää perheenjäsenten suihin ennätysvauhtia 😉
Tänään tein, kuten aikaisemmin lupasin ja HYVÄÄ oli! Siis aivan mahtavan makuista. Kinuskikissalle suuri kiitos taas upeasta reseptistä! <3
Vinkki: Mitä kauemmin antaa olla rauhassa, niin sen paremmalta maistuu!
Mun blogi:
Tätä nautittiin tänään päiväkahvilla, oli hyvää! Korvasin pätkis-suklaan Mariannecrush-rouheella, kun sitä sopivasti oli kaapissa. Teen ehdottomasti toistekin 🙂
Olipas muuten hyvä kakku! Kiitos ohjeesta!
Tein tämän kakun eilen ja vein sen tänään töihin synttärieni kunniaksi ja kummasti teki kaupan, myös miehille. 🙂 Sai kovasti kiitosta.
Itse yllätyin siitä että kakku ei ollut niin ällömakea vaan juuri sopiva, minttu maistui ja tuoksui. Tässä oli kaikki kohdallaan.
Laitoin koristeeksi hiukan sulatettua suklaata ja kermaa, sain hieman näyttävyyttä näin vaikka menisi ilmankin.
Tätä teen ihan varmasti toistekin!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
josi: minulla tapahtuu myös tuo sama ilmiö lähes aina. Olen tavannut tehdä niin, että jos juoksettumista meinaa lähteä tapahtumaan niin ripsautan valmiiksi sekoittamaani jauhoseosta hieman taikinan joukkoon. Eli tässä tapauksessa vehnäjauho-kaakaojauhe-leivonjauheseosta. Se estää taikinan juoksettumisen. En muista mistä tämän neuvon opin, mutta muistelisin huomanneeni, että saman kikan neuvoo myös Kinuskikissa Tervetuloa juhliin -kirjassaan. Jos en nyt ihan väärin muista. 🙂