25.8.2012
POHJA. Hienonna suolakeksit tehosekoittimessa.
Sulata voi kattilassa.
Sekoita joukkoon keksimurska ja kerma.
Painele seos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
TÄYTE. Leikkaa kesäkurpitsa ja purjo ohuiksi siivuiksi. Kesäkurpitsasiivujen sopiva paksuus on 3 – 5 mm.
Raasta parmesaani.
Sekoita keskenään parmesaaniraaste, ranskankerma, ruokakerma, munat, suola ja pippuri.
Levitä puolet kesäkurpitsasiivuista ja kaikki purjosiivut pohjan päälle.
Kaada päälle parmesaanitäyte.
Asettele täytteen pinnalle loput kesäkurpitsat ja ripottele päälle pinjansiemenet.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
Kokeiltu on, pohja saa kiitosta erilaisuudesta !!
(Minusta; Ohjeessa olevia aineita voi vaihtaa omiin makutottumuksiin), tietenkään kovin paljoa EI SAA mennä vaihtamaan, OHJE EI OLE SITTEN ENÄÄN ALKUPERÄINEN !!
Esim. Parmesaanijuusto–Emmeltal.
Suolan voi korvata osaksi kuivatulla Yrteillä(Provencale)täytteessä.
Näillä muutoksilla tein (kaikesta ”aineista ei voi pitää”).
Korvaan usein suolaisissa ohjeissa pohjaan tulevan Vehnäjauhon –TÄYSJYVÄVEHNÄJAUHOILLA (Grahamjauhoilla).Maku täyteläisempi.
Kinuskiemolle: Hillo oli yllättävän hyvää – no, sokeriahan se oli suurin osa… 🙂 Harmitti kyllä, ettei sitä tullut tehtyä sillä kertaa enempää. Kahvikakkuun kesäkurpitsa tuli ihan raasteena, mutta kyllä siihenkin löytyi erilaisia reseptejä.
Hyvää oli! Pidän sekä kesäkurpitsasta että purjosta ja yhdessähän ne sopiikin mainioisti piiraaseen. Ja tuc-keksit kruunaavat pohjan!
Jouduin vähän pettymään ohjeeseen. Ainakin kylmänä maistui pelkälle parmesaanille. Oliskohan tämä lämpimänä parempaa? Täytyy kokeilla vielä. 🙂
MIUKKU:
Kyllä siitä pohja tulee ilman kermaakin, mutta kermoja on kyllä aika pieniprosenttisiakin. Suolakeksit, ainakin jos Tuc-keksejä käyttää, ovat aika hauraita ja haperoita, joten seokseen sopii mielestäni kerma rakennetta ja makua täydentämään. Mutta kokeilemalla tietää paremmin. Mitäpä maito sanoisi? 🙂
MEIJAMUMMU:
Jokin eri piirakka sitten viikon lopulla? 🙂
RISA:
Kesäkurpitsahillo kuulostaa mielenkiintoiselta. Siitä saa varmasti monenlaista herkkua. Kuten mehukkuutta kahvikakkuun? 🙂
Mielenkiintoisen oloinen pohja, varmasti toimii!
Hyvältä kuulostaa, tuo pohja varsinkin mielenkiintoinen kokeilla. Onkohan tuo pohjan kerma välttämätön, saisikohan korvattua jollain kepeämmällä?
Alkaa uusi viikko uudella piirakka ohjeella. KIITOS, tästä oheesta on hyvä aloittaa toteuttamaan.Pohja kuullostaa myöskin mielenkiintoiselta.
Mmm, nam… Juuri ehdin tehdä ostamastani kesäkurpitsasta jauhelihatäytteisiä, mutta täytyy muistaa tämä resepti sitten ensi kerralla. Viime kesänä tuli etsittyä useitakin eri kesäkurpitsareseptejä, kun niitä tuli lahjoituksena muutama jättikokoinen. Tehtiin sitten muutaman suolaisemman herkkupalan lisäksi myös kesäkurpitsahilloa ja kahvikakkua. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Aivan ihana ohje!!!
Itse olen jonkin verran tuunannut ohjetta aavistuksen miehisempään tyyliin talkooväelle.. Lisäsin ruskistettua pekonia sekaan – hyvää tuli.