Tämän piiraan kanssa lähdin leikkimään ”two in one” -ajatuksella. Valitsisitko mansikka- vai raparperi-slicen vai leikkaisitko mukaan molempia? 🙂 Tarkoitus oli myös pointata teille pohja-täyteyhdistelmän monikäyttöisyyttä. Kesäaika ja kesän tuoreet ja raikkaat maut ovat edessäpäin. Kasaa täytteen päälle hedelmiä, mustikoita, viinimarjoja, vadelmia… ja muuntele piiraasta tällä tavoin erilaisia versioita. Happamien marjojen (puolukat tai karpalot) joukkoon suosittelen sekoittamaan hieman sokeria. Raparperikiisselin määrän olen mitoittanut niin, että siitä riittäisi peittämään koko pinta. Mansikat voisi asetella myös raparperin päälle.
Banaanirulla: raparpereistakin irtoaa yllättävän paljon nestettä, kun niitä keitetään. Tarkkaa määrää en osaa arvioida, mutta aivan varmasti raparpereista tulee lientä ainakin tuon tarvittavat puoli desiä. 🙂