Täydellisen kermavaahdon valmistaminen puhuttaa aina, kun ollaan tekemisissä näyttävien pursotusten kanssa. Kakkujen koristelussa onnistuneella kermavaahdolla onkin monesti tärkeä rooli – onhan kermavaahto monessa mukana kakun reunojen peittämisestä varsinaiseen koristeluun. Pursotetut kiehkurat, ruusukkeet ja muut muodot ovat kakkujen, muffinssien ja muiden leivonnaisten koristelun perustekniikoita. Siksi on hyvä kerrata, mitä pursotuskerman valmistamisesta on syytä tietää.
Kun kermavaahdon valmistaminen on hallussa, voi alkaa varsinainen harjoittelu eli erilaisten tekniikoiden opettelu, johon löydät Kinuskikissalta runsaasti sisältöä Pursotukset-kategoriaan tutustumalla. Tässäkin lajissa kokemus palkitsee: vähitellen tulet tutuksi pursotuskuvioiden kanssa ja käsi vakautuu pursotuspussia käsitellessä.
IrinjaS: en ole käyttänyt… jos kokeilisi vaniljakreemijauheen määrällä aluksi?