Tämä on minun unelmieni jäädykekakku, sillä tässä yhdistyy niin monta asiaa, joita rakastan: marenki, kinuski, puolukat ja tuo ihanainen mauste, kaneli, jonka käyttäminen on tämän viikon teemana. Syöminen on pieni tutkimusretki, sillä kakun olemus ei ole ensimmäisellä suupalalla selvitetty.
Täytteessä käytetty liivate takaa sen, että jäädykemäisyydestään huolimatta kakku ei menetä muotoaan, vaikka se olisi tarjolla pidemmänkin aikaa. Kakku on ihanteellinen jouluaaton jälkiruoaksi tai kahvipöydän tarjottavaksi, sillä sen voi tehdä pois vaivoista pakastimeen jo viikkoja etukäteen. Huomaa, että kakku on otettava huoneenlämpöön jo tuntia ennen tarjoilua.
SirkkaP: kiitos kivasta palautteesta! Taikinoissa tosiaan pätee tuo soijajogurtin käyttö, mutta tässä sama sääntö ei päde, koska keltuaisista ja sokerista vatkataan vaahto. Lähtisin tekemään täytevaahdon ihan suoraan vegaanisen jäätelöreseptin mukaan, jossa käytetään kasvivispiä ja sen kaverina joko makeutettua kookosmaitotiivistettä tai glukoosisiirappia. Sitten vaan puolukat, piparit ja kanelikinuski joukkoon. Soveltaa voi näistä:
https://www.kinuskikissa.fi/vegaaninen-korvapuustijaatelo
https://www.kinuskikissa.fi/mammijaatelo