Välillä on mukavaa leipoa jotain pikkusuolaista vaikkapa suolaisen piirakan kaveriksi. Erään toisen reseptikokeilun myötä löysin Ritari-juuston ja päätin kehitellä ohjeen, jossa se pääsisi oikein hyvin oikeuksiinsa. Juustoritarit olivat miellyttävän pehmeitä vielä seuraavanakin päivänä eli kutsuja varten ne voi leipoa etukäteen. Sopivat myös vaikka leffanaposteltavaksi salaatin tai dippikasvisten rinnalle.
Juustokeksit
Taikina:
1 ½ dl raastettua Ritari-juustoa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl öljyä
Päälle:
Ritari-kermajuustoa paloina
Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää joukkoon kermaviili ja öljy.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä n. ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muotilla kuvioita tai leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.
Laita kuviot pellille leivinpaperin päälle ja paina jokaisen keskelle pala Ritari-juustoa.
Paista 200 asteessa 8 – 10 minuuttia.
HennaA: tällaiset suolaiset juustoleivonnaiset kannattaa mieluiten tehdä samana päivänä. Taikinan voi tehdä etukäteen, mutta paisto mahdollisimman tuoreeltaan. Pakastaa kyllä voi.