Tämä täytetty vuokaleipä syntyi yhdistelmänä kahdesta eri leipäohjeesta. HerkkuLeivonta-lehden reseptissä oli herkullisen oloinen parmesaanitahna, jota vielä tuunasin yrteillä. Hembakat-lehdessä puolestaan oli vinkit kivan mallisen vuokaleivän valmistamiseen, jota halusin kokeilla itsekin. Pienistä taikinaympyröistä kasatusta leivästä tuli lähes kakkumainen luomus. Sattumalta lopputulos muistutti myös ”pull-apart”-leipää, jossa paloja revitään irti pala kerrallaan. Levitettä ei tarjoiluun tarvita, mutta dippaaminen oliiviöljy-balsamicoseokseen toimii hyvin.
Leivoin pääsiäiseksi tämän leivän. Tuli maukas, yrttinen, ”parempi” leipä. Aion tehdä vastakin juuri vähän juhlavampaan tilanteeseen. Puolet leivästä tuli syötyä tuoreeltaan leipomispäivänä. Toisen puolen leikkasin ohuiksi viipaleiksi ja paahdoin kevyesti leivänpaahtimessa aterian alkukeiton seuraksi. Sopi todella hyvin. Nam! Tuo vain vinkiksi!