Tämän jouluisen kakun koristelussa on hyödynnetty karkkihyllystä saatavaa Snöreä. Idea tuli oikeastaan aiemmasta joulukakustani. Halusin jatkaa ohuiden nauhamaisten kuvioiden tekemistä, mutta tällä kertaa toivoin pintaan vähän enemmän kolmiuloitteisuutta. Liimasin Snören kakun pintaan kostuttamalla sitä hieman. Täysin kivuttomasti se ei tarttunut kiinni vaan hetken aikaa sitä piti painaa paikalleen. Hankalimpiin kohtiin (kakun reuna) käytin kaupan sokerikuorrutetta.
Vaikka en ehkä koko kakkua lähtisi enää toiste Snörellä koristelemaan, voi se olla hyvin käyttökelpoinen joihinkin spesifisiin juttuihin. Esimerkiksi en ihan heti keksi, miten tuo kakun reunan ruusuke olisi onnistunut muulla materiaalilla.
Vielä pari mainintaa reseptistä, johon toki piti aaton kunniaksi saada jouluista makua. Nuo piparit sokerikakkupohjassa syntyivät hetken mielijohteesta. Epäröin hieman sitä, mitä se tekisi pohjan rakenteelle. Päädyin sitten laittamaan perusohjetta vähemmän jauhoja. Pohjasta tuli silti vähän normaalia haperoisempi. Pohjan päälle laitoin kostuttamisen lisäksi Epalta saatua joulusuklaata.
Hei
nam olen maistanut tuon SNÖRE kiitos