Raikas limejuustokakku muuntautuu suorakulmaiseen vuokaan tehtynä myös leivoksiksi. Itsenäisyyspäivän hengessä leivokset on koristeltu siniristeillä.
1.12.2014
neliskanttinen reunavuoka (18 x 28 cm)
terävä veitsi
kaulin
neliskanttinen reunavuoka (18 x 28 cm)
terävä veitsi
kaulin
Aseta reunavuoka (18 x 28 cm) uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele vuoan sisäreunan alaosa öljyllä tai margariinilla.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Levitä taikina vuoan sisälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
Irrota vuoan reunus lastan tai veitsen avulla ja kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää sokeri.
Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatemehu tuorejuuston joukkoon. Yhdistä kermavaahdon kanssa.
Sekoita kostukkeen ainekset keskenään.
Laita pohja takaisin vuoan sisään ja kostuta lime-vedellä.
Kaada täyte vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.
Irrota kakku reunavuoasta lastan avulla. Leikkaa paloiksi.
Kauli sininen sokerimassa levinpaperin tai leivonta-alustan päällä ohueksi levyksi.
Leikkaa veitsellä kapeiksi nauhoiksi.
Tee nauhoista risti leivosten päälle.
Vaahtokarkkikissan glögi-idea sai mun harmaat aivosolut liikkeelle 🙂 Onko tällainen idea toimiva: Ajattelin laittaa limemehun tilalle puolukka / karpalomehua ja soseuttaisin täytteen joukkoon joko puolukoita tai karpaloita esim. 100-150 grammaa (tai mikä olisikaan sopiva määrä).
Tein muuten näitä marraskuun puolessa välissä, mutta lipuksi laitoin Ranskan lipun Pariisin tapahtumien johdosta. Sininen sokerimassa vaan päästi todella paljon väriä, punainen ei niinkään. Mutta siis, nuo leivokset olivat hyviä ja ne saivat paljon kehuja 🙂
vaahtokarkkikissa: kiva kuulla, että onnistui tuolla lahjapakettiajatuksella ja oikein hyvää joulun jatkoa sinnekin!
Minulla meni todella hyvin:)! Glögi sopi todella hyvin näihin leivoksiin;). Kauniitakin olivat. Kiitos todella paljon tästä reseptistä:). En kuitenkaan pystynyt ottamaan kuvaa galleriaan. Aion kyllä tehdä näitä synttäreilläni, jotka ovat pian:). Ehkä silloin tulee kuva. Hyvää joulua kaikille!
vaahtokarkkikissa: kuulostaa tosi kivalta idealta. Toivottavasti ehdit ottaa kuvan ja lisätä sen galleria-välilehdelle, niin mekin pääsemme kurkistamaan lopputulosta. 🙂
Teen näitä Jouluaattona:)! Teen vaan pienen tvistin… teen tuon limemehu jutun glögin kanssa.. ja ostin punaista ja vihreää sokerimassaa, ja laitan ne kakkusten päälle, jotta nw näyttäisivät joululahjoilta:)! En ole ennen tehnyt tätä, mutta näyttää ja kuulostaa ihanalta:)! Kerron sitten miten meni;)!
mamasella: kuulostaa kivalta ja kuoriraaste oli varmasti hyvä lisä! Oi, kun olisit vielä kuvan napannut. 🙂
Tein tätä pyöreällä kakku vuuan ohjeella ja lisäsin 1limen kuoret ja mehun ja hyvä tuli 🙂 Korvasin tuon marsipaanin suklaalla tehdyllä ristikolla ja pienillä suklaatontuilla :))
Pullahiiri8: pohja on kääretorttupohjan tapainen. Paistoitko sen pellin päällä vai uunivuoassa? Kenties vuoan materiaali vaikutti paistoaikaan.
Minä pohdin tuossa juuri, että millainen pohjasta piti tulla? Itselläni pohjan paistamiseessa meni 18 minuuttia. Pitikö pohjasta tulla niin kuin kakkupohja???
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hieno ele sinulta Hannuli tuo Ranskan lippu. Suunnitelma kuulostaa hyvältä. Jos puolukat tulevat lisänä muihin aineisiin, laittaisin yhden liivatteen enemmän. Saataisiinko tällä kertaa kuvakin? 🙂