Meillä kulutetaan paljon mysliä, varsinkin minä ja toinen tyttäristäni tykkää syödä sitä jogurtin ja marjojen kanssa. Muromyslit ovat herkkua, mutta eivät sovi mielestäni päivittäiseen käyttöön. On hyvä juttu, jos myslin ansiosta ruokaympyrään saa lisättyä rahkaa ja marjoja, mutta vielä parempi, jos itse myslikin tukee terveellistä ruokavaliota eikä vain lisää siihen turhia sokereita. Manteleita, chia-siemeniä ja muita siemeniä olisi hyvä nauttia joka päivä, mutta helpointa olisi, jos niiden syöminen olisi osa päivittäisiä rutiineja ja ruokailutottumuksia. Näistä lähtökohdista aloin pohtia myslin valmistamista itse. Sille löytyy hieno nimikin, granola.
Myslin koostumus on helposti säädettävissä omia makutottumuksia vastaavaksi. Myös sitä voi pohtia, haluaako mysliä makeuttaa enemmän. Itse halusin tehdä täysin sokerittoman myslin, jossa luonnollinen makeus tulee banaanijauheesta (saatavissa esimerkiksi Punnitse & Säästä -liikkeestä ja ekokaupoista). Lisänä tai sen tilalla voisi käyttää agavesiirappia tai mausteisempia sokereita, kuten ruoko-, fariini- tai muscovadosokeria. Kannattaa tehdä rohkeasti omia kokeiluita ja löytää oma, täydellinen mysliresepti!
herkuttelija: vasta valmiin myslin joukkoon. 🙂