Tonnikalapiirakka on varma menestys kahvipöytään tai illanistujaistarjoiluksi päästessään. Kaveriksi sille sopivat raikas salaatti tai dippikasvikset. Tonnikalan tilalla piirakassa voi käyttää esimerkiksi savukinkkua, lohta tai meetvurstia. Kasvisversiokin onnistuu lisäämällä täytteeseen tonnikalan tilalle paprikakuutioita, kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Paprika kannattaa esikypsentää yhdessä sipulin kanssa.
Itse tykkään sekoitella ruokiin ja suolaisiin leivonnaisiin paljon erilaisia mausteita. Tässä mielessä valmiit mausteseokset ovat käteviä. Italiano-seos sisältää mm. paprikaa, sinapinsiemeniä, sipulia, valkosipulia ja oreganoa. Oman mausteseoksen voisi tehdä esimerkiksi pizzamausteesta sekä chili-, paprika- ja valkosipulijauheesta. Kypsän piirakan pinnalle tuo makua ja rapsakkuutta paahdettu sipulirouhe.
Tämä piirakka lähtee juustokakun kaverina aikuisen lapsen synttärikahville. Suolainen leivonnainen on enemmän päivänsankarin itsensä makuun kuin makea, joten molempaa laatua pyrin aina tekemään 🙂 Kartonkivuoka on kätevä näissä kotoisissa kuljetushommissa; ei tarvitse palautella äidille / mummolle astioita myöhemmin 😀