27.12.2012
POHJA. Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan kaakaoversiona. Tarvitset kakkuun puolitoista pohjalevyä. Pakasta jäljelle jäävä puolikas ja käytä tulevissa kakuissa tai kerrosjälkiruoissa.
Vuoraa kulho (tilavuus n. 3 litraa) kelmulla.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita kerma-tuorejuustovaahtoon.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen.
KOKOA KAKKU kulhoon latomalla vuorotellen pohjaa, puolukkahilloa ja valkosuklaatäytettä siten, että kakkuun tulee kaksi täyteväliä. Sopivan kokoisten ympyröiden mallaamisessa voi käyttää apuna toista kulhoa tai lautasta.
Kostuta jokainen pohjakerros puolukkamehulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Kumoa tarjoilulautaselle ja poista kelmu.
KUORRUTUS. Valmista lakritsimassa edellisenä päivänä.
Anna massan jähmettyä jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön hyvissä ajoin pehmenemään, jotta kauliminen helpottuu.
Kuorruta kakku lakumassalla. Leikkaa ylimääräinen reunus kakun alareunasta.
KORISTELU. Pursota kakun päälle vuosiluku sokerikuorrutteella yksi numero kerrallaan. Liimaa päälle pehmeitä sokerihelmiä.
Upota koristelukynät kuumaan veteen, jotta tuubien sisältö pehmenee. Pursota ilotulituksia kuorrutteen päälle.
Täydennä koristelua sokerihelmillä, koristerakeilla ja strösselillä.
Kiitos, Kinuskiemo! Anteeksi jos olen näin monella kysymyksellä sinun lomaasi häirinnyt! Onnea vuodelle 2014 ja odottelen jo minkälaisia herkkuja ja kakkuja silloin nähdä saamme!
EERIKA.T:
Samaa määrää arvelisin. Voit tarkistaa asian ja lukea sokerimassalla kuorruttamisesta täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/marsipaanilla-paallystaminen?
PIKKUMYY76:
Mansikkatäytteen kanssa sopivat hyvin monet tavalliset kuorrutteet, esim. kerma, suklaa, laku- ym. massat. Eli päivänsankarin mielipidettä voi kuunnella. Kakunkuorrutteet-kategoriasta löytyy vaihtoehtoja.
Mansikkatäytteitä esim. nämä:
http://www.kinuskikissa.fi/mansikka?
http://www.kinuskikissa.fi/vanilja-mansikka?
Kun aikasemmin kyselin, niin ajattelin tehdä tämän nyt sokerimassalla, mutta nyt mieleeni juolahti että paljonko sokerimassaa sitten tarvitaan vaiko saman verran kuin lakumassaa??
Hei!
Tarkoitus olisi tehdä iso,iso täytekakku..ilmeisesti levykakkupohjaa käyttäen..mietinkin nyt lähinnä vaihtoehtoja päälliselle,kun toiveena on,että täytteessä olisi mansikkaa? Olisiko ideoita?Marsipaanipäällinen ei ainakaan ole päivänsankarin toiveissa. Ja tuo koristelu tässä kakussa kiehtoo,ilmanmuuta haluan kokeilla väsätä noita koristeita 🙂
EERIKA.T:
Voit valita mieleisesi massan. Onnea 2014-kakulle ja vuodelle 2014! 🙂
Voiko toffeemassan vaihtaa sokerimassaan tai johonkin muuhun? Ehdottomasti tulee löytymään pöydästä uutena vuonna, tietenkin vaan 2014 luvulla?
Kiitos Kinuskiemolle!
NITU:
Uskoisin koko porukalle riittävän, kun muutakin tarjottavaa on.
Kuinkahan riittoisa tämän kokoinen on? Vastaakohan se noin tavallista 24/25cm kakkua? 15hlöä kun muutakin tarjottavaa pöydässä?
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
EERIKA.T:
Ei huolta ollenkaan, ei minun lomani suinkaan häiriintynyt. Sinulle myös onnea kohta alkavalle vuodelle! 🙂 Toivottavasti uusi vuosi tuo mukanaan paljon herkkuja sekä Kinuskikissan että Kinuskien tekeminä.
Joko olet laittanut kuvia tuonne galleriaan jostain omasta leipomuksestasi? Tai oletko jo perustanut oman kinuskileipomon, jonne voit kerätä omia reseptejäsi tai kerätä suosikkejasi muiden resepteistä? Jos ne ovat uusia ajatuksia, niin tuumasta toimeen! Uusi vuosi tuokoon sinulle tullessaan oman leipomon ja kuvia galleriaan!