Kotileipurin ilmaveivi syntyy, kun juustokakku kootaan nurinkurisessa järjestyksessä ja kiepsautetaan täytteen hyydyttyä oikeinpäin. Raparperi ja valkosuklaa se vain on niitä yhtälöitä, jotka toimii AINA! Ei kun ilmaveivejä tehtailemaan! 😃
30.5.2011
Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla ja sivele reunoille ruokaöljyä.
POHJALLE. Halkaise/siivuta mansikat ja asettele niitä vuoan pohjalle.
KIISSELI. Kuori raparpereista ulommainen kerros ja leikkaa ne paloiksi.
Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Raparpereita ei kannata keittää hajoamispisteeseen, sillä palat ovat kivoja sattumia täytteessä!)
Ota desilitramitalla kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä noin minuutti. Anna raparperikiisselin jäähtyä.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vaahdota.
Erottele valkuaiset ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Pehmitä tuorejuusto kulhossa vatkaimella sekoittaen ja yhdistä valkosuklaasulan kanssa.
Sekoita kermavaahto, valkuaisvaahto, tuorejuusto-valkosuklaaseos ja raparperikiisseli keskenään.
Laita sitruunamehu ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen.
Nostele täyte vuokaan mansikoiden päälle. Ravista vuokaa, jotta täyte asettuu mansikoiden ympärille. Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
KEKSIPOHJA. Murskaa dominot tehosekoittimessa tai kaulien.
Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska.
Levitä seos hyytyneen täytteen pinnalle. Irrota kakku samantien vuoasta – keksipohja halkeilee herkästi, jos se ehtii kovettua.
Käytä irrottamisessa apuna ohutta, muovista lastaa ja poista sitten vuoan reunus kakun ympäriltä.
Laita päälle kakkulautanen ja suorita ilmaveivi. Poista lopuksi vuoan pohja + kelmu.
Pohja 190g Digestivejä ja 85g voita.
Pakkasesta otin sokeroitua, keitettyä raparperihilloketta, kuumensin osan ja suurustin perunajauhoilla. Lisäsin kuumaan seokseen kohmeista hilloketta sulamaan. Hyvä kiisseli tuli.
Tuorejuustoksi laitoin Violan kinuskituorejuustoa. Valkuaisvaahdon sijaan 1 dl EasyWhippingiä vaahdotettuna ( =n.4dl vaahtoa) kuohkeutta tuomaan.
Laitoin 6 Meiran liivatelehteä. Täytteen puolimatkaan jäisiä suomalaisten mansikoiden puolikkaita. Ja päällekin vielä niitä. Ja ”ylijäämä” EW-vaahdosta pienet pursotukset.
Ohjeen mukaisesti muut aineet, paitsi kertomani muutokset. Kakku on hyvää, rakenne on pehmeä ja hyvin miellyttävä sekä omasta että maistelijoiden mielestä 🙂
Annukka: Uskoisin että tykkää pakastamisesta ja selviää hienosti. 🙂
Mitähän tämä kakku pitää pakastamisesta?
Tosiaan – Oreolta löytyy tuo mansikkamaku myös! Hyvä huomio Vanillacherryltä!
Kinuskimellu: vaniljainen tavallinen domino sopii varmasti myös makumaailmaan, mutta jos haluat pitää kiinni mansikkaisuudesta tässä voisi kokeilla Dominon tilalla nyt kaupoissa näkyvää Strawberry Cheesecske-makuista Oreo-keksiä ☺️
Kinuskimellu: Tavalliset dominot käyvät oikein hyvin!
Itse tekisin varmasti juurikin niin.
Toki halutessaanhan pohjan keksit voi vaihtaa ihan mihin tahansa kekseihin,silloin kannattaa vain hieman tarkistus laskea keksien ja rasvan menekkiä uudelleen.
Dominot siis se helpoin ratkaisu!
Mansikkadominoita ei enää ole, onko suositella jotain keksiä tilalle vaiko normi dominoita?
Marsa: mari-johanna antoikin sinulle täydellisen vastauksen. 🙂
Marsa: Tyhmiä kysymyksiä ei ole 🙂 mutta oletan kyllä että Kinuskikissa keittää raparperit ilman vettä,koska sitä ei ohjeessa mainita. Itse keitä ainakin.
Kun raparperi lämpenee ja alkaa pehmetä siitä tulee nestettä eli omaa mehua kattilan pohjalle ja samoin sokerista tulee sulaessa juoksevaa. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2546 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Poisto.