22.5.2013
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voit kietaista myös vuoan sisäpinnan suojaksi leivinpaperisuikaleita. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
POHJA. Peitä vuoan pohja limppuviipaleilla. Kostuta maidolla.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kylmäsavuporo ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
Hienonna purjo.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita vesi-liivateseos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan.
KANSI. Laita päälle kerros leipäviipaleita. Kostuta.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
KORISTELU. Asettele kakun päälle koristeeksi persiljaruusukkeita.
Tee viinirypäleistä kukkasia leikkaamalla rypäleet neljään osaan siten, että osat jäävät kiinni kantaan. Aseta erivärisiä rypäleitä päällekkäin.
Taittele ohuet porosiivut ruusukkeiksi ja laita niitä vieri viereen näyttäväksi asetelmaksi.
pellavapaita: aivan upealta näyttää! Tykkään tosi paljon vaaleasta pinnasta, jota vasten koristelutkin erottuvat hyvin. 🌸
Tumma pinta ohjekuvassa on kaunis. Minullakin tummasta Real-leivästä pintakerros (ja pohja), mutta päädyin laittamaan vispikerma-tuorejuustoseoksen (Viola aurinkokuivattu tomaatti) leivän pinnalle. Lähinnä varmistaakseni kosteuden säilymisen leivässä h-hetkeen asti.
Poroa emme henk.kohtaisista syistä syö, joten laitoin Snellmanin naudanpaistia, ohuen ohuet siivut silputtuna ja Hk:n Milanon salamia. Niistä tein ruusukkeetkin pinnalle 🙂
Tuorejuustoina täytteessä Violan aurinkokuivattu tomaatti- ja ruohosipuli-maut.
Kakku on ohjeen mukainen noilla maku-vaihdoilla. / Lisäys: Vau, miten hyvää kakkua! 😀
sinikka68: ihanaa kuulla! Kiitos kommentista ja kuvasta! 😊❤️
Hyvää oli 😋
Marjo: noihin aikoihin markkinoilla oli useampikin vähärasvaisempi vaahtoutuva kerma, tästä syystä ympäripyöreä ilmaisu. Nykyään taitaa olla vain Flora Vispi. 🙂
Hei,
Olen tehnyt 4 vuotta sitten Porokakkua Kinuskukissan joululehdestä mutta nyt en muista mitä laitoin kun ohjeessa puhutuaan kevyt vispitä?
Kiitos eldis! 🙂 Hyvä huomio tuo hintavertailu!
Alla viesteissäkin mainuttua pororouhetta löytyy ainakin Stockan herkusta. S-ryhmä ilmeisesti myy sitä myös, en vaan ole huomannut katsoa. Ilokseni rouhe maksoi vain puolet leikkeleen hinnasta ja säästyyhän sitä käyttäessä yksi työvaihekin. Koristeluihin ostin kuitenkin leikkelettä. On se kallista, mutta kakku on tosi hyvää!
Salla: sitä olen tässä tarkoittanut. Kevytvispi-nimeä käytin, koska ei ollut tarkoitus pointata tiettyä tuotemerkkiä. Mutta nykyään ei taida muilla valmistajilla enää vastaavaa tuotetta olla, joten vaihtoehdot on vähissä. Voi käyttää tavallista vispikermaakin toki.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: Kiitän 🙂