Toukokuu on voileipäkakkujen kulta-aikaa, kun juhlitaan äitejä, valmistuneita ja tuoreita ylioppilaita. Juhlien emäntä tekee mielellään niin paljon etukäteisvalmisteluita kuin mahdollista. Silloin pakastettaviksi hyvin sopivat juustokakut – niin suolaiset kuin makeat – kannattaa pitää mielessä. Tee koristelu kuitenkin vasta sulaneeseen kakkuun.
Voit valita täytteessä mainitun mädin mieltymyksesi mukaan: niin lohen-, siian- kuin muikunmäti käy. Itse syön mieluiten kahta viimeksi mainittua, mutta lohenmätikin on tämän tyyppisissä resepteissä yleisesti käytetty ja isommat, oranssit ”pallukat” tekevät täytteestä hauskemman näköisen. Jos et halua käyttää mätiä lainkaan, korvaa se vastaavalla määrällä kylmäsavulohta.
Viikko sitten viikonloppuna urakoin ison määrän kakkuja eräisiin ristiäisiin.
Tämä oli yksi kakku. Ainoa muutos mikä tuli kakkuun oli se, että tämä haluttiin lämminsavulohesta ei kylmäsavulohesta.
Ja jälkikäteen olen nyt kuullut, että tämä syötiin käsistä, ennenkuin ehti pöydän pintaa juuri koskettaa… 🙂 Vieraat olivat kehuneet valtavasti!!
Tekemisen arvoinen kakku siis! Slurps!! 🙂