Jos rakastat marenkia, suklaata ja makeaa, tämä kakku on juuri sinulle. Kakun täytteessä ja kuorruttamisessa on käytetty ns. sveitsiläistä marenkia, joka valmistetaan kuumassa vesihauteessa, minkä ansiosta sen rakenne on pehmeä mutta kestävä. Marenkia voi pursottaa kermavaahdon tapaan ja se säilyy hyvin huoneenlämmössä. Tämän kakun erikoisuutena onkin, että se kestää pidemmänkin kahvittelutuokion priimana. Pohjat tein valmiista suklaataikinasta, joka on mielestäni mielettömän herkullista. Keksitaikina soveltuu täytekakun pohjaksi, kun huomioi muutamat jipot. Lue vinkit huolellisesti ennen kuin ryhdyt hommiin!
Koska kakku on makeaa, sen kanssa kannattaa tarjota raikkaita marjoja tai hedelmiä. Esimerkiksi ”marja-cockail” mansikoista, vadelmista ja mustikoista sopii täydelliseksi lisukkeeksi suklaa-marenkiyhdistelmän kanssa. Vaihtoehtoisesti voit laittaa marjat kakun sisään marenkivaahdon päälle.
Maria: tuuripeliksi menee. 🙂 10 minuuttia on arvioni tuosta vaahdotukseen kuluvasta ajasta.